Ar galima maitinančioms mamoms valgyti egzotinius vaisius?

Ar galima maitinančioms mamoms valgyti egzotinius vaisius?

31. May 2013, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Maitinančios mamos mityba turi būti subalansuota, sveika ir naudinga, juk viskas, ką valgote, patenka į jūsų pienuką. Būtent tokia mityba suteiks energijos ir padės greičiau atgauti jėgas po gimdymo.

 

Kūdikį maitinanti mamytė turi kasdien valgyti vaisių, nes jie turi itin daug maistingų medžiagų, vitaminų ir mineralų. Bet ar visi vaisiai leidžiami maitinančios mamos racione? Ar galima, pavyzdžiui, valgyti bananų, kitų egzotinių vaisių ar uogų?

 

Pasak mitybos specialistų, kuo jaunesnio amžiaus kūdikį maitinate savo pienuku, tuo natūralesni turi būti vaisiai mamos racione. Stenkitės valgyti daugiau tų vaisių ir uogų, kurie auga jūsų šalyje ir yra įprasti jūsų organizmui.

 

Vasarą ir rudenį tai gali būti obuoliai, kriaušės, slyvos…Žiemą galima valgyti džiovintus vaisius, mandarinus ir „žieminius“ obuolius.

 

Nedraudžiama iš užsienio atvežtų vaisių valgyti žindančioms mamoms, tačiau piktnaudžiauti jais nereikėtų. Pirma, jie svetimi mūsų organizmui, todėl gali iššaukti alerginę reakciją ir jums, ir mažyliui. Antra, jie apdirbti cheminėmis medžiagomis, kad ilgiau išsilaikytų importuojant.

 

Todėl prieš valgydamos tokius vaisius, būtinai atidžiai juos nuplaukite, galite pamerkti į vandenį kuriam laikui. Neretai produktai, kurie yra atvežtiniai, nuskinami pusžaliai, kad ilgiau išsilaikytų, vadinasi, vitaminų ir mineralų juose yra žymiai mažiau, nes jie prinoksta ne saulėje, o parduotuvės sandėlyje.

 

Ar galima valgyti mango, ananasus, papajas, granatus? Žindančios mamos meniu neturi skirtis nuo jos įprasto raciono. Jei jūs iki nėštumo ir per nėštumą mėgote valgyti kivi, mango ar kitus egzotinius vaisius, tai ir po gimdymo galite saikingai jais mėgautis.

 

Jei baiminatės alerginės reakcijos, galite po truputį suvalgyti egzotinio vaisiaus ir stebėti kūdikį, ar nepasireiškė alergija.

 

Jūsų mitybos racione turi būti ir vaisiai, ir daržovės, ir uogos. Geriausia rinktis įvairių spalvų vaisius, nes atskiros spalvos vaisius turi savų vitaminų. 

 

Saulėje prinokę vaisiai neabejotinai bus vertingi tiek jums, tiek mažyliui, o žindymas teiks džiaugsmą!