Diskusija: Ar duodate vaikučiui visus vaistus, paskirtus gydytojo?

Diskusija: Ar duodate vaikučiui visus vaistus, paskirtus gydytojo?

18. Nov 2015, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ar jums yra buvusi situacija, kai gydytojas vaikučiui išrašo vaistus, pavyzdžiui, nuo kosulio net dvi rūšis ir sako - pabandykite, kuris tiks. Arba išrašo antibiotikus, net neatlikęs kraujo tyrimų?

Turiu vieną draugę, kuri nenori duoti vaikučiui visų vaistų, kuriuos išrašo šeimos gydytojas - nuo temperatūros, nuo kosulio, nuo kitų susirgimų... Ypač baidosi antibiotikų ir juos vaikučiui duoda gerti tik tuo atveju, jei tikrai tai neišvengiama.

Tačiau būna, kaip sako, kad antibiotikus gydytoja kartais išrašo, pažiūrėjusi, jog vaiko gerklytė paraudusi ir "dėl viso pikto" paskiria stipresnius vaistus ar net antibiotikus.

Kaip jūs elgiatės su krūva gydytojo išrašytų vaistų vaikučiui? Ar puolate juos iš eilės visus vartoti, o gal labiau mažylį gydote natūraliomis priemonėmis?

jaldija jaldija 18. Nov 2015, 16:19

Kelis kart esu nedavus išrašytų antibiotikų, tiesiog luktelėjus dieną kitą, o paskui ir nebeprireikė. Bet apie tai pasakydavau ir gydytojai. Esu tos nuomonės, kad neretai ir gydytojai paskuba su antibiotikų skyrimu, tiesiog apsidraudžia, kad nebūtų blogiau.
Po tų kelių kart mes labai sutardavom su gydytoja, kad treikia luktelti, pakartoti kraujo tyrimus, stebėti...To pasekoje vaikai auga praktiškai negavę antibiotikų.

sraigiukas sraigiukas 18. Nov 2015, 11:10

Visada pasitikiu savo gydytoja. JI niekada neskuba rašyt antibiotikų, o jei ir išrašo, sako palaukit kelias dienas jei būklė negerės, tada pradėkite duoti. Visada aiškiai aptariam gydymo plana.