Ar būtini vaikams akinukai nuo saulės?

Ar būtini vaikams akinukai nuo saulės?

16. Jul 2020, 10:16 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Saulėtą vasaros dieną svarbu nepamiršti mažyliui uždėti ne tik kepuraitę ar aprišti galvą skarele, bet ir uždėti akinukus nuo saulės. Mat vaikučių akys — itin jautrios kenksmingiems ultravioletiniams (UV) saulės spinduliams.

Ultravioletiniai spinduliai neigiamai veikia akies tinklainę ir lęšiuką. Ilgai žiūrint prisimerkus, akies raumenys per daug įtempiami. Todėl būtina vaikučiams išrinkti tik kokybiškus akinius nuo saulės, turinčius specialią apsaugą nuo ultravioletinių spindulių (UVA/UVB).

Specialistų teigimu, kad vaiko akys būtų tinkamai apsaugotos, akinių lęšiai turėtų sulaikyti ne mažiau kaip 95 procentus UV spindulių.

Dėmesio! Nepatartina įsigyti iš tamsios plastmasės pagamintų akinių, nes juos nešiojant akies vyzdys išsiplečia, tokiu būdu ultravioletiniai spinduliai gali patekti tiesiai į vaikučio akies tinklainę.

Kadangi mažyliai yra labai judrūs, akinių lęšiai turėtų būti atsparūs smūgiams. Todėl patartina rinktis akinius su lęšiais, pagamintais iš tokio plastiko, kuris beveik nedūžta ir mažai braižosi.

Be to, jei mažylis alergiškas, geriausia rinktis hipoalerginius akinių rėmelius.