Apsauginės priemonės nuo saulės: į ką atkreipti dėmesį?

Apsauginės priemonės nuo saulės: į ką atkreipti dėmesį?

31. May 2017, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Prieš vykdama prie jūros su šeima, mama Gabrielė atsiuntė mums klausimą - kokį kremą nuo saulės pasirinkti dviejų mėnesių kūdikiui? Akušerės Ievos atsakymas ČIA->>

Jei ir tu turi klausimų - klausk:

20170410120939-92305.jpg

Ar mažiems vaikams galima būti saulėje? Anot vaistininkės farmakotechnikės Valdos Paulauskienės, to neišvengsime vasarą, todėl tėvai turi įsipareigoti saugoti savo mažuosius bent jau nuo tiesioginių saulės spindulių.

Rekomenduojama vaikučiams iki ketverių metukų būti pavėsyje ir vengti žaisti tiesioginiuose saulės spinduliuose.

Į ką atkreipti dėmesį, renkantis apsaugines priemones nuo saulės?

 „Reikėtų rinktis apsaugos priemones nuo saulės su 50 + SPF faktoriumi. Šis skaičius parodo didžiausią apsaugą nuo saulės patiems mažiausiems vaikams. Žiūrėkite, kad priemonės būtų kuo natūralesnės, kad juose nebūtų kvapiklių, dažiklių, aromatizatorių ir kad mažiau dirgintų odą, nes priešingu atveju, kosmetinė priemonė gali sukelti įvairias alergines reakcijas“, - patarė farmakotechnikė.

Jei nusipirkote naują apsaugos priemonę nuo saulės ir nežinote, kaip ja patepus sureaguos vaiko odelė, pirmiausia ištrinkite mažą kūno plotelį ir stebėkite, ar nebus kokios nors rekacijos – paraudimo ir niežėjimo.

„Stebėkite, jei po 20-30 minučių jokios pakitusios odos reakcijos nepastebėjote, tuomet apsauginė nuo saulės priemonė vaikučiui tinka“, - sakė specialistė.

Kas geriau - losjonas, kremas ar pienelis?

Kaip Mamyčių klubui patarė farmakotechnikė V.Paulauskienė, geriausia mažiems vaikams naudoti purškiamą pienelį ar losjoną. Kodėl? Nes paprasčiausiai taip patogiau jums patiems – pirmiausia papurkškite sau ant rankos ir ta ranka ištepkite kuo didesnį vaiko kūno plotą.

Specialistė nepatarė purkšti priemonės tiesiai ant vaikučio, nes losjonas ar pienelis gali patekti vaikui į akytes ar į burnytę. Todėl saugiau pirmiausia sau pasipurkšti ant rankos. 

Ar reikia tepti vaikučio veidą?

Anot farmakotechnikės, būtina tepti apsaugine priemone nuo saulės ne tik vaiko kūną, bet ir veiduką, nes juk ir jis gauna saulės. Ir, žinoma, reikia pasirinkti priemonę pagal odos tipą – ar ji tinka mišriai, riebiai ar sausai odai. Veidui yra skirtos atskiros apsauginės priemonės nuo saulės.

„Apsauginius kremus reikia naudoti ir po saulės vonių. Tai svarbu, nes pabuvus saulėje oda išsausėja, būna įkaitusi, paraudusi. Tad po saulės vonių tam skirtos priemonės (kremukai, losjonai ir pan.) vėsina odą, sudrėkina ir leidžia jai atsigauti“, - paaiškino „Eurovaistinės“ farmakotechnikė V.Paulauskienė.

Jei jūsų vaikutis alergiškas ir turi ypač jautrią odytę, jiems yra skirtos specialios priemonės, saugančios nuo saulės alergijos. Jų teiraukitės vaistinėje.

Specialios maudymosi kelnaitės mažiesiems

Ko dar nereikėtų pamiršti, keliaujant prie atvirų vandens telkinių su mažu vaiku? Ogi turime nepamiršti specialių sauskelnių, skirtų mažųjų maudynėms. Mamyčių klubas rekomenduoja Huggies Little Swimmers sauskelnes-kelnaites, skirtas mažiesiems plaukikams.

Ypač mažoms mergaitėms svarbu dėvėti šias specialias sauskelnes, kad apsaugotumėme nuo nepageidaujamų susirgimų jautriose kūno vietose, sėdint at žolės ar smėlio.

Eidami maudytis, pasiimkite HUGGIES® Little Swimmers®!

20140708160244-75246.jpg

20140708160511-79362.jpg

 

20140708160523-70721.jpg