Apklausos rezultatai: 60% MK mamų nuojauta neapgavo, ko laukiasi

Apklausos rezultatai: 60% MK mamų nuojauta neapgavo, ko laukiasi

19. Aug 2013, 10:54 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Mamyčių klube kvietėme jus dalyvauti apklausoje apie mergaičių ir berniukų auklėjimą. Kuo jis skiriasi, kas yra bendro? Ačiū visiems dalyvavusiems. Šiandien apžvelgiame apklausos rezulatus.

Ar besilaukdama mažylio (iki echoskopijos) jautei, kas gims – sūnus ar dukrytė?

Taip, ir manęs nuojauta neapgavo - 60%

Mano spėjimai neapsitvirtino - 21%

Tavo atsakymas - 19%

Kai kurie jūsų atsakymai:

-Mano spėjimai neapsitvirtino, mes labai norėjome mergytės

-Susapnavau, kad radau mergaitę ir netrukus sužinojau, kad laukiuosi. Dukrytės gimimas - didžiausia dovana man ir mano vyrui.

-Kažkaip ypatingai nejaučiau. Iki tol, kol sužinojau, jokios nuojautos nebuvo. O gal tik tiesiog užsiprogramavau, kad nejaučiu, kad netektų nusivilti, jei nepasitvirtintų

-Taip, jaučiau, kad gims dukrytė, nes man nėštukei buvo begalinis noras puoštis, pintis plaukus, be to, vaikiškų drabužių parduotuvėse žvilgsnis krypo tik į mergaitiškus rūbelius.

-Laukiantis pirmagimės 100% jaučiau, kad bus dukrytė. Laukiantis antrąkart, jaučiau, kad bus dukra, bet aplinkiniai įteigė, kad pagal pilvo formą, išgražėjimą ir kitus, tik patarimus davusiems žinomus būdus, laukiuosi sūnaus.

Ar nėštumo metu pirkai mažyliui drabužius ir visa kita, jau žinodama, ko laukiesi – mergaitės ar berniuko?

Taip, viską pirkau atitinkamų spalvų  - 38%

Stengiausi pirkti neutralios spalvos daiktus - 46%

Tavo atsakymas - 17%

Kai kurie jūsų atsakymai:

-Daug drabužėlių ir viso kito gavau iš sesės ir brolio, kurie jau augina vaikučius. -Specialiai mergaitei nieko nepirkau, laukiau, kol pagimdysiu.

-Gautų "palikimo" rūbelių nerūšiavau spalvų atžvilgiu, jie visi gulėjo spintoj tol, kol pagimdžiau.

-Pirkau tai, kas man patiko. Nebuvau apsėsta rožinės ar žydros spalvų. Tad turėjau įvairių spalvų drabužėlių.

-Nepirkau, nes pridovanojo artimieji ir draugai

Kaip manai, ar reikia berniukus ir mergaites auklėti skirtingai?

Taip, žinoma  -19%

Gali būti, kad yra skirtingi berniukų ir mergaičių auklėjimo būdai  - 42%

Ne, vaiko auklėjimas nepriklauso nuo lyties - 25%

Tavo atsakymas - 15%

Kai kurie jūsų atsakymai:

-Kadangi auginu dvi mergaites, sunku tiksliai nusakyti... Tačiau vis tiek būčiau tos nuomonės, jog auklėjimas nuo lyties nepriklauso.

-Iš esmės, manau, ir mergaičių, ir berniukų auklėjimo principai panašūs.

-Turiu tik pirmą vaikelį ir nežinau kokie ten skirtumai auklėjimui, manau, kai vaikas laimingas ir jaučiasi mylimas, tai ir auga su šypsena.

-Manau, kad pagrindiniai auklėjimo niuansai vienodi, tik tam tikri niuansai ar atvejai skirtingi būna.

-Auklėjimas labiau priklauso ne nuo lyties, bet nuo vaiko charakterio. Aišku, yra keli aspektai auklėjime, kurie priklauso nuo to, ar tai berniukas ar mergaitė, bet jų nedaug.

-Manau tai asmeninis kiekvienos šeimos pasirinkimas, kaip auklėti savo atžalas.

-Visgi, manyčiau, jog tam tikri auklėjimo bruožai vaikams yra bendri - kaip tarkime skiepijamos vertybės, ugdoma asmenybė, pastebimi polinkiai nukreipiami reikiama linkme ir panašios visuomenėje priimtinos normos. Tačiau tam tikrose situacijoe berniukų ir mergaičių auklėjimas visgi išsiskiria, pvz., berniukai mokomi pagarbos mergaitėms, mergaitės būti švelnesnėmis ir panašiai. Kita vertus "senoviškas" auklėjimo palikimas, kaip tarkime, mokymas berniukų, kad "vyrai neverkia", arba, kad visus buities darbus turi atlikti moteris - nėra teisingas, laikai keičiasi ir niekam negali būti "primetami" stereotipai, kaip ir mergaitėms - būti tik namų šeimininkėmis. Reikia mokyti vaiko siekti tikslų, bei nebijoti išreikšti jausmų.

Ar manai, kad kūdikystėje mažyliui reikalingi drabužiai ir aksesuarai, atitinkantis lytį? Pavyzdžiui, mergaitėms labiau tinka ryškios spalvos daiktai, drabužiai, berniukams – labiau vyriškos spalvos ir pan.

Taip - 46%

Ne - 31%

Tavo atsakymas - 23%

Kai kurie jūsų atsakymai:

-Manau, kad tai priklauso nuo amžiaus.

-Aš iki šiol stengiuosi nevengti neutralių rūbelių (neatsisakydama minties, kad gali pasisekti ir juos galėsiu pritaikyti sesytei), tačiau man pačiai labai gražu sūnui parinkti ir vyriškus rūbelius, derinti aprangą su tėčiu, rengti "vyriškais" marškiniais ir t.t.

-Vis dėlto tikrai tikiu, kad beveik dvejų sūneliui tai dar visiškai nerūpi

- Mes renkamės spalvingus rūbelius ir visai nesvarbu kokia spalva, kokiai lyčiai, gali ir rožinius rūbelius berniukas dėvėt, svarbu, kad nebūtų gėlyčių ar kažko panašaus, kas labiau tinka mergaitei, bet pačios spalvos nesureikšminam.

-Manau, kad drabužiai ir aksesuarai turi pabrėžti lytį, o dėl spalvų, berniukų aprangoje per mažai spalvų norėtųsi, kad gamintojai naudotų didesnę spalvų gamą ne tik pilką, žydrą, žalią ir t.t.

Parašyk tris savybes, kurios labiausiai charakterizuoja Tavo vaiką kaip mergaitę ar berniuką!

-Stipri, garsiai kalbanti, nepasiduodanti.

-Nemanau, kad galiu šiuo metu rast, nes dukrytė dar nei drabužėlių renkasi, žaidžia su visais žaislais, gali ir mašinėlė, ir lėlytė būt.

-Mano dukrytė 1) labai mėgsta maivytis-kokia aš gražutė, kaip aš moku vaiksščioti ir t.t. 2) visada prašo, kad aprengčiau su sijonėliu, o jei maunu kelnes, tai būna daug ašarų ir isterijų; 3) praso, kad nulakuočiau nagučius, kaip pas mane, ir kad padažyčiau lūpytes eidama į lauką

-Išdykęs, domisi tik vyriškais darbais ir daiktais

-Meili, švelni, truputį pamaiva

-Maivymasis priešais veidrodį, mandagumas, smalsumas sužinoti, ką mama daro

-Didelis potraukis mašinoms, ratams. Kaip aš sakau, "bachūriški" žaidimai: karstymasis, akmenų mėtymas ir t.t. Didelis pomėgis kartu su tėčiu žiūrėti auto lenktynių, avarijų filmukus per TV ar kompiuterį. Vis dėlto esu tikra, kad tos savybės labai galimos ir mergytei.

-Tiesmukas, sunkiai keičiantis nuomonę, burzgiantis.

Kaip ir žadėjome dvi apklausos dalyvės burtų keliu gauna dovanų - po vieną FRISO vanilės skonio pieno gėrimo pakuotę!

1

Laimingosios - rrassiukkass ir rugpjutis!

P.S. Mielos mamytės, parašykite savo kontaktus redakcija@mamyciuklubas.lt