APKLAUSA: Kaip supažindinai savo mažylį su puoduku?

05. May 2014, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Greitai jau vasara – patogus metų laikas supažindinti mažylį su puoduku, juk lauke bus šilta, vaikutis aprengtas tik marškinėliais ir kelnaitėmis, tad nebaisios jokios „avarijos“ – viską bus galima greitai išskalbti ir išdžiovinti.

Tačiau svarbiausia, kad mažylis jau būtų pasirengęs naujam gyvenimo etapui, nes jei sodinsite jį anksčiau nei bus subrendę atitinkami jo galvos smegenų centrai, tokiu atveju arba nieko nepavyks ir teks daryti pertrauką, arba tai bus ilgas ir užsitęsęs priodas.

Apie tai artimiausiomis savaitėmis mes ir kalbėsime Mamyčių klubo portale.

Dalyvauti, diskutuoti šia tema gali kiekvienas. Tad kviečiame pasidalinti savo patirtimi ir dalyvauti apklausoje – užpildyti žemiau esančią anketą!

Dalyvauk apklausoje ir pasidalink SAVO patirtimi!

Vienas apklausos dalyvis dovanų gaus sauskelnes Huggies® Pull-Ups® -

tai puikus pagalbininkas pratinant mažylį prie puoduko!

20130711100041-71345.jpg

Apklausa truks iki gegužės 13 dienos imtinai.

01. May 2014, 20:39 DLK

labas mamytes mano suneliui 9men ir savaite jis isvis nenori sedeti ka tokiu atveju daryti?

01. May 2014, 19:56

na mums metai ir 3men , isvis nesiseda ant puoduko , tiesiog neisedi ant jo ne minutes , buvo karta isedejus bet ir tai kadangi zaidziau su ja , tai ji net nesuprato manau .. nors sysiu padare , rodziau jai , gyriau . bet .. dabar net ir zaidimo formoj nenori sedet ..

01. May 2014, 14:00

Kiek domėjausi vaikas suvokti šių reikaliukų esmę pradeda apie pusantruosius gyuvenimo metus, dažnai apie metų ir 8 mėnesių. Taigi, sodinimas iki metų, man atrodo visiškai nesuprantamas, nes tokio amžiaus vaikutis tikrai nesuvoks, ko iš jo norima. Taičiau laikausi ir tokios nuomonės, ad nereikia laukti iki pusantrų metukų - jei vaikas jau gerai vaikšto, rodo susidomėjimą, reikia bandyti pratinti anksčiau, mes taip atsisakėm metų ir trijų mėnesių sauskelnių. Beto, jei jau užsibrėžiamas tikslas, reikia tai daryti nuosekliai, negalima vieną dieną daug kart sodinti - kitą išvis nesodinti, net jei vaikui nepavyko padaryti ko prašomas - pagirti. Taip pat puoduką laikyti ten, kur turi būti, geriausia vonios kambaryje - tualete. Stebėti vaiko išraiškas, juk paprastai tikrai galima matyti, kada vaikas nori "rimtų reikalų", na ir eilė kitų patarimų, galima rasti ir internete.