Antrosios fotokonkurso savaitės vertinimai ir dovanos!

Antrosios fotokonkurso savaitės vertinimai ir dovanos!

02. Jul 2012, 00:00

Pirmadienis, vadinasi metas įvertinti fotokonkurso antrosios savaitės darbelius tema "Slapta kamera arba linksmiausi mažylio nutikimai". Ir, žinoma, paskelbti savaitės laimėtoją.

 

Kas ji? Netrukus sužinosite, tačiau pirmiausia fotografo Dariaus Strazdo komentarai ir vertinimai.

 

Bendras fotografo komentaras visoms konkurso dalyvėms:

 

Taigi, savaitė laiko "prigaudyti" puikių kadrų atitinkančių konkurso temą yra tikrai nelengva. Neprieštarauju tam, kad konkurso dalyviai siuntė nuotraukas ir iš savo asmeninių archyvų. Foto technikos kokybė šiame konkurse taip pat mažai ką lemia.

 

Šioje temoje labiausiai vertinu stropumą ir pastabumą "sugauti" tikrus, nesuvaidintus nutikimus, kurie prajuokina žiūrovą ir pagauna jo dėmesį būtent to įvykio efektyvumu.

 

Atskirų fotoreportažų vertinimai:

 

UTOPIJA

Smagūs Kajaus nutikimai ir žaidimai

 

Smagus vaikinas! Labiausiai patiko 10 ir 11 nuotraukos. Labai gerai vaikas jautėsi ir natūraliai pozavo, galima pasakyti - skanaus! Kitoms trūko konceptualumo, konkrečios juoko, išdaigos išraiškos.

 

AANTAITE

Dukrytės išdaigų kaleidoskopas

 

Nuotraukos gražios, gana kokybiškos, tačiau norėtųsi labiau natūralumo, tokių nutikimų, kai vaikas net nemato, kad yra stebimas, žinau, tai nėra lengva. Konkurso dalyvė, matyti, stengėsi, kad nuotraukos būtų darytos būtent šiam konkursui, o ne surinktos iš asmeninio archyvo, už tai galime tikrai pagirti.

 

VYTMA

Vyčio linksmosios akimirkos

 

Šešta nuotrauka labai gera, labai man patiko, bet sminga ne į konkurso aktualumo centrą. Patiko antra, puikiai vaikinas jaučiasi. 4 nuotrauka irgi liuks. Norėtųsi daugiau panašių kadrų. Sėkmės toliau, matau, kad jums puikiai sekasi "pagauti" juokingas akimirkas.

 

ZALIAAKE

Kasdienės Karolio išdaigos

 

Techninė nuotraukų kokybė, fotografavimo kampas man patiko. Labai miela paskutinė nuotrauka, jei nekalbėtume apie konkursą, ji labiausiai man patiko. Nuotraukos, matyti, darytos taip pat šiam konkursui, todėl "modeliai" daugiau pozavo arba buvo "pagauti" gražiomis akimirkomis, tačiau ne visos nuotraukos itin atitinka konkurso temą. Galiu pagirti už pastangas, tikrai labai gražūs darbeliai.

 

DEIMANTE 

Tos nepakartojamos vaikystės akimirkos

 

Yra tikrai smagių kadrų. Paskutinės dvi man labiau patiko. Matyti, kad tikrai smagiai leidžiate laiką.  Linkiu, kad fotoaparatas būtų tada, kai jo labiausiai reikia.

 

TIFER

Šeimynėlė, mėgstanti išdaigas

 

Sveikinu, jus renku šio konkurso nugalėtojais! Penkios nuotraukos mane iškart pralinksmino. Užmigti klūpomis ar įsiropšt į skalbimo mašiną - tikrai ne eilinis nutikimas. Puikūs, šypsenų verti kadrai. 

 

Paskutinė nuotrauka labai patiko!

 

Sveikiname JURGITĄ (tifer) ir dovanojame OILATUM odos minkštiklį!

 

 

 

minkstiklis

 

Laukite trečiosios - paskutinės fotokonkurso savaitės užduoties, kurią paskelbsime netrukus!

O pagrindinis prizas - 2 valandų fotosesija Vilniuje!

1

www.strazdofoto.lt

 

02. Jul 2012, 16:19

Sveikinimai 😀

02. Jul 2012, 16:14

joooo, matyt, nemoku pralaimet😃

tifer tifer 02. Jul 2012, 15:55

oi,kaip smagu,kad laimejom.aciu.net nesitikejau,man ir zaliaakes fofo tokios fainos 😍 🌷 😘

02. Jul 2012, 15:47

Sakau apmaudu, nes įdedi pastangų, idėją, išmanymas. Kitais atvejais kitos mamos, kurios to nedaro ir gal pyksta. Toki tie konkursai. Kaip bebūtų vistiek geriausiai visuomet ir gražiausiai atrodo tų mamų foto, kurios moka elgtis su fotoaparatu 😀

02. Jul 2012, 15:22

gal, tu ir teisi, pati kalta, kad idejus tiek pastangu nesigavo geriau, kaip kad buciau is seimos albumu istraukius😉

02. Jul 2012, 14:53

Kaip tik manau šaunu, kad žiūrima ne tik į kokybę ir idėjų išpildymą, antraip dalyvauti galėtų tik tie kas tikrai kažkiek išmano apie fotografavimą. O dabar gali dalyvauti visis kas turi ką parodyti ir neturi puikių techninių galimybių 😀 Gal kažkiek iš savo varpinės kalbu, nes pas mus muilinukas ne fotikas 😃 Ir tuoi pačiu suprantu kitas mamytes, kurios stengiasi ir nuosekliai ruošiasi, viską apgalvoja ir tikisi geriausio 😀 Juolab išmano apie fotografavimą, pildo idėjas. Bet galimybės visiems lygios tai kaip jau vertina taip 😀

02. Jul 2012, 14:48

Ačiū už pastabas, kaip ir rašiau namuose kiūtom ir sergam, nėlaba iką prigausi su ligoniuku, tad archyvą "pakapstėm' 😀
Ir sveikinu tifer tikrai linksmos ir išdaigų kupinos nuotraukytės šaunuoliai 😉 🌷

02. Jul 2012, 13:16

man taip pat pati mieliausia paskutine tavo nuotraukyte 😀taip miela i ja ziuret 😉

02. Jul 2012, 12:47

sveikinimai, man irgi lb patiko jos reportazas, nesuvaidintos akimirkos😀 bet tiesa pasakius, jeigu jau cia foto konkursas, tai man rodos turi buti vertinami 2 dalykai-tai foto kokybe ir tema😉 ech, visgi reikejo man pasiraust seimos archyve ir nesukt sau galvos....gaila....