Pratinimosi prie puoduko mokykla su sugeriančiomis kelnaitėmis Huggies® Pull-Ups®


E-paštas: *
Mamos vardas: *
Mažylio lytis: *


Ar tavo mažylis pasiruošęs pratintis prie puoduko? *






* Obligātie lauki

Sėdėdama ant puoduko mažylė kojas laiko "X" forma: ar tai blogai?

30. Jun 2014, 15:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ar žinojote, jog Pratinimosi prie puoduko Klubo nariai turi unikalią galimybę užduoti klausimą specialistams?! Kaip tai padaryti? Ogi užpildai apačioje esančią anketą, tada penktadienį gauni tik klubo nariams skirtą naujienlaiškį ir randi anketą, kur gali siųsti savo asmeninį klausimą kuriam nors iš specialistų - kineziterapeutei ar psichologei apie pratinimąsi prie puoduko.

Iš mamos Aušros-austeda laiško:

Sveiki, noriu patarimo, ką turėčiau daryti, jei mano dukrytė (jai 1 metai ir 10 mėn.) sėdėdama ant puoduko kojytes laiko ne tiesiai, o suglaudžia šlaunis ir nuo kelių kiekvieną kojytę pasuka į išorę (primena x nuo apačios). Būna, kad tik vieną kojytę taip laiko, bet dažniausiai abi (žr. nuotraukoje). Ar galiu leisti mažylei pasidėti kojytes, kaip jai patogu? Ar reikia mokyti, kad laikytų jas tiesiai, kad galėtų remtis į žemę jomis? Kiek žinau, tai vaikui lengviau atlikti reikalus, kai remiasi kojomis į žemę. O gal mūsų puodukas netinkamas? Gal per žemas? Esu bandžiusi sudėti mažosios kojytes taip, kaip reikėtų, bet ji tuoj pat jas pasitaisė taip, kaip jai patogiau. Labai laukiu patarimo. Iš anksto AČIŪ!

Konsultuoja „Gemma“ kineziterapeutė Miroslava Poimanskaja:

  • Pirmiausia, pažiūrėjus į nuotrauką, man kilo klausimas, ar mergytės kojytės stovint truputį linkusios į X formą? Gal problema yra čia?

Tad papildomai reikia atkreipti dėmesį į taisyklingą avalynę ir gal reikia mankštelės ar masažo. Nors oficiali medicina tvirtina, kad reikia į kojytes įdėmiai žiūrėti nuo 3 metukų. Bet iš patirties pasakysiu, kad reikia jau dabar pasikonsultuoti su geru vaikų kineziterapeutu :)

  • Antra, jūs visiškai teisi, kad vaikučiui atlikti "reikaliukus" į puoduką reikia su atrama į grindis (pabandykite sėdint ant šakos, kaip paukštis padaryti reikaliuką :)
  • Trečia, bandome pakovoti su tokia sėdėjimo poza: pakeliame puoduką šiek tiek aukščiau. Kampas tarp šlaunies ir blauzdos turi būti apie 90 laipsnių (bet manau, kad ne ąia slypi problema). Pėdkelnes nuleidžiame žemyn ir apsukam aplink pėdutes, kad vaikui būtų nepatogu išskėsti kojytes, o jei priešinasi tam veiksmui - visai numauname tuo metu. Žaidimo forma pakiškite kamuoliuką tarp keliukų ar pėdučių. Paprašykte vaiko palaikyti (kartu galima keletą pratimėlių kojytėms padaryti).

Ir dar - gal pabandykite atlikti "reikaliukus tualete, kaip tėveliai tą daro" su papildomom priemonėm. Pažiūrėkite į šią nuotrauką, kurioje labai aiškiai viskas  parodyta.

20140630122549-44312.jpg

Du paskutiniai variantai man labiausiai patinka, bet reikia daugiau mamytės dėmesio ir kantrybės.

Sėkmės.

Sauskelnės-kelnaitės Huggies® Pull-Ups® - idealus pagalbininkas pratinantis prie puoduko!

20140626132335-39519.jpg

Ekspertai

Miroslava Poimanskaja

Fizinės medicinos ir reabilitacijos centro "Gemma" kineziterapeutė
Miroslava Poimanskaja in-vecaku-skola
Mamyčių klubas Mamyčių klubas 30. Jun 2014, 16:28 austeda

Aušra, kinezitarepeutės komentaras:

Jei dukryte megsta sedeti W formos kojytem, tai sako apie koju raumenuku disbalansą. greičiausiai reiketu specialiu pratimeliu ir masaziuko. Tai atlikti ne sedint ant puoduko. Tiesiog kitu Jums patogiu laiku.
O ant puoduko patogu suzaisti su kamuoliuku: laikyti tarp keliuku didesni minksta kamuoliuka kai atieka reikaliuka ; o po reikaliuko spausti ta kamuoliuka keliukais..spausti pedutem; laikant kamuoliuka tarp keliuku , prasyti pastatyti pedutes kartu