Alergijos – XXI a. epidemija: kaip homeopatija gali padėti?

Alergijos – XXI a. epidemija: kaip homeopatija gali padėti?

17. Feb 2016, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pasak homeopatės, mitybos mokslo ir sveikos gyvensenos specialistės Deimantės Rapalytės, dauguma vaikų yra genetiškai linkę į alerginius susirgimus – dažnai jau šeimose pastebimas polinkis į tokias ligas kaip egzema, astma ar šienligė.

Viena iš teorijų, kodėl taip sparčiai daugėja alerginių susirgimų – tai didėjantis aplinkos užterštumas, chemikalai maiste, vaistai ir naudojama buitinė chemija namuose.

Kas tai yra alergija?

Alergija – tai padidėjusi imuninės sistemos reakcija į pašalinius dirgiklius. Ligos, kurias sukelia įvairūs alergenai – tai egzema, alerginė astma, dilgelinė, šienligė ar alerginis rinitas. Dažniausiai alergenais būna namų dulkės, gėlių ar medžių žiedadulkės, kačių, šunų ar kitų gyvūnų plaukai, pienas ir jo produktai, kiaušiniai ir begalė kitų maisto produktų.

Alergiško vaiko organzimas reaguoja į alergeną kaip į kenkėją, todėl išskiria specialų antigeną (IgE). Ši reakcija skatina kitas kraujo ląsteles išskirti histaminą. Šių visų cheminių reakcijų “dėka” pasireiškia alergijos simptomai.

Gydymas

Tradicinė medicina dažniausiai taiko antihistamininius vaistus ir steroidus. Neretai toks gydymas sukelia nemažai šalutinių reakcijų. Todėl priešingai nei tradicinė medicina, homeopatija siūlo gydymą, kuris skatina organizmo gyvybines jėgas kovoti su alergenais, o ne maskuoti simptomus.

Homeopatiniai preparatai yra parenkami individualiai, tik tam vaikui būdingiems alerginiams simptomams. Dažnai yra atkreipiamas dėmesys į vaiko psichologinę būseną, mitybą, žiūrima, kodėl kyla alerginiai susirgimai ir bandoma pašalinti to priežastį.

Dažniausiai vartojamus homeopatinius vaistus šienligės gydymui aptarsime kitame straipsnyje “Homeopatija ir šienligė”.

Ekspertai

Deimantė Rapalytė

Homeopatė, mitybos mokslo ir sveikos gyvensenos specialistė
Deimantė Rapalytė in-vecaku-skola