Adelinos šliaužiojimo pradžia: netikėta, linksma ir džiuginanti

Adelinos šliaužiojimo pradžia: netikėta, linksma ir džiuginanti

05. Jun 2013, 14:20

Dukrytei buvo 5 mėnesiai, kai ji pradėjo šliaužti ant nugaros atbula.

 

Kai prasidėjo pasirengimas šliaužti, manau, dukra mąstė taip:

 

"Valio, mama mane paliko lovytėje be sauskelnių. Kaip gera. O aš galiu pakelti užpakaliuką. O jeigu dar ir kojytėmis atsispirčiau? Oho kažkas naujo. Aš pajudėjau. Pabandysiu dar kartelį. Kaip smagu - aš keliauju. Oi, mano galvytė kažkur atsirėmė. Aš nebegaliu judėti pirmyn. Reikia kažką daryti. Jau žinau. Pakviesiu mamą (verkia).

 

O štai ir mama. (Paguldau dukrytę arčiau lovytės kojūgalio, o ji krykštauja). Mama, pažiūrėk, kaip aš moku. Mama, ar matai? (Pagyriau dukrytę ir pašaukiau tėtį kartu pasidžiaugti. Mažylė ėmė dar labiau krykštauti ir čiauškėti. Kelionė ant nugaros atbulai tęsėsi visą mėnesį. Po mėnesio prasidėjobandymai šliaužti ant pilvo.)

 

O TV distancinis pultas. Noriu jo paragauti. Op ant pilvo. Kur pultas (pakelia galvytę, apsidairo). Štai kur pultas. Pirmyn. Rankas ištiesiu į šalis, galvą įremiu į lovą

 

ir vienas du kojytėmis spiriu. Nepavyko pajudėti į priekį. Ar TV pultas dar yra (pakėlusi galvą, dairosi). Taip. Na reikia pabandyti dar. Rankas į šalis, galvą įremiu, kojytėmis spiriuosi. Kažkodėl nejudu.

 

Mama, padėk man. (Verkia. Dukrytės rankas ištiesiu į priekį. Jai pavyksta šiek tiek pajudėti į priekį. Bet mažutė vėl rankytes ištiesia į šonus.) Kas čia nutiko, vėl nepavyksta? Man labai reikia TV pulto. Verčiuosi ant nugaros ir keliausiu taip, kaip moku. Užpakaliuką op, kojytėmis atsispiriu ir TV pultas jau visai netoli...

 

Štai tokia buvo mūsų šliaužiojimo pradžia: netikėta, linksma ir džiuginanti. Pati labai didžiavausi dukrele, man kiekvienas jos naujas laimėjimas suteikia begalę džiaugsmo.  

 

Mama Agnė

DALYVAUK naujame Huggies Step in projekte „Mano mažylis mokosi šliaužti"

 

Pagrindinis projekto prizas

 

Sauskelnės mažajam šliaužiotojui - Huggies® Step In!

 

Kiekvieną savaitę papildomi prizai nuo AVON

avon