Grūdinate vaikučius ir žiemą, ir vasarą: įteikiame dovanas

Grūdinate vaikučius ir žiemą, ir vasarą: įteikiame dovanas

30. Jan 2018, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Grūdinimas - tai imuninės organizmo sistemos stiprinimas. Kai kurie mano, kad vaikas jau turi būti paaugęs, norint pradėti jį grūdinti. Tačiau švelniomis procedūromis grūdinti galima vos trijų savaičių sulaukusį naujagimį. Svarbiausia, kad vaikas būtų sveikas.  Grūdinti vaikučius galima bet kuriuo sezonu, tačiau svarbiausia, anot specialistų, tai daryti sistemingai, nes kitaip gautas organizmo atsparumas pradės mažėti. 

Mamų patarimai ir asmeninė patirtis apie vaikų grūdinimą:

C.neringa 

Mūsų šeimyna ketveriukė naudojame tris grūdinimo priemones žiemą trys viename pagal mus grūdinimas: pirma, vasarą užaugintų savų daržovių bei uogyčių vartojimas, antra, buvimas kartu, kelionės bei trečia šypsena kuri nieko nekainuoja, o galia jos didelė, tad mūsų ketveriukė esame sveiki kaip ridikėliai, nes trys viename priemones naudojame šią žiemą, vat:)

Devyniaragis 

Abu mūsų vaikučiai kūdikystėje lankė baseiną, o jaunėlė lanko iki šiol. Jai šis būdas labiausiai ir patinka. Vyresnėlė lanko lauko darželį, tad daug grūdinasi būdama lauke. Mes ir namuose nepersistengiame rengdamiesi, po namus mėgstame ir nuogus vaikus lakstyti paleisti, o ir langų atverti žiemą nesibodime. 

Ikke 

Dukros mėgstamiausias ir naudingiausias grūdinimosi būdas - grynas oras :) Nuo gimimo leidome pasidžiaugti oro voniomis, leisdami pabūti išrengtai kurį laiką. Taip pat kasdien vesdavome i lauką pietų miegui vežime. Šiuo metu kadangi dukrytė didesnė, nebe visada miega vežime, tačiau pati mielai eina i lauką ir susipažįsta su aplinka, o kur dar žiemos pramogos ant rogučių :) Džiugu, kad buvimas lauke dar ir labai pagerina apetitą. Taip pat jau nuo mažų dienų pratiname dukrą prie pirties bei stengiames pripratinti prie įvairiausių vaisių ir daržovių :) 

Lina_baj 

Nuo pirmų dienų grūdinu abu - į lauką eidavome bet kokiu oru, stengdavausi neprirengti :) Vasaros metu - maudynės jūroje, ežere (švariame žinoma). Nuogučių masažiukai nuo pirmų dienelių (buvau gavusi spec.kompaktą su masažiukais atitinkamai pagal mėnesiu, ir atitnkamomis smagiomis mankštelėmis. Leisdavau šliaužioti ir ropoti grindimis namie. Na ir dabar kartais mamai tenka šokti iš megztinio ir bėgti su mažaisiais į jūrą maudytis! O maudynės sniege - privalomos! Kas be ko svarbu ir gera nuotaika bei mityba! Bei begalinė meilė!

LePukuota 

Einam į lauką bet kokiu oru, nesvarbu ar lyja ar sninga, ar pučia vėjas ar saulutė šildo :) Valgom žuvų taukus - Mollers Žuvytes. Sportuojam, šokam ir stengiamės būti geros nuotaikos :)(Y)

Grumbolciki 

Stengiamės būti lauke visokiu oru ir geru ir nelabai.Neprirengiu žiemą,kad neperkaistų.Nuo pirmųjų dienų stengiamės kiekvieną dieną išeiti į lauką.Leidžiu dukrytei po namus palakstyti,taip darome oro voneles.

Kristina B. 

Grūdinu maždaug nuo metukų. Baigiantis maudynėmis perlieju kojytes šaltu vandeniu - mažiukui labai patinka. Dar duodu šaldytų uogyčių, ypač spanguolių kokių. Tai ne tik gauna vitaminų, bet ir užgrūdina gerklytę.

Dovilė 1991 

Sveiki, vaiką grudinti pradėjau jau nuo gimimo, kadangi mažoji gimusi žiemą, tai tik grįžus iš ligoninės keliavome į lauką, iš pradžių po truputi, o vėliau ir ilgiau. Į lauką eidavome kasdien, nebent jau oro sąlygos budavo labai prastos. Ir dabar stengiamės eiti į lauką kasdien. Šiandien nors ir spaudė šaltukas su žvarbiu vėju, leidomės nuo kalno su rogutėmis. Tačiau grudinamės ir kitokiais būdais. Nuo pusės metukų pradėjome lankyti baseine vykstančias mankštas :) Norėjome ankščiau, tačiau gyvenamoji vieta to neleido. Teko laukti. Lankome mankštas vieną kartą per savaitę, pirmos dienos pusėje :) Esam labai patenkintos. Dukrytei labai patinka ir mamytei vanduo prie širdies :)

PRIZAI

Net 4 mamoms padovanosime po MAIZA kempiniukų - žmogeliukų komplektą!

20180123113408-21698.jpg

+

Huggies drėgnas servetėles pasirinktinai 

HUGGIES® Pure su 99% gryno vandens sudėtyje

20170518073258-59213.jpg

 

HUGGIES® Natural care - ypatingai mažylio odos priežūrai su alaviju ir vitaminu E

20170518073228-55432.jpg

 

HUGGIES® Soft Skin su taukmedžio sviestu

 20170518073541-66468.jpg

HUGGIES® Everyday - kasdieniam naudojimui

20170518073706-50346.jpg

Laimėtojos - Devyniaragis, C.Neringa, Dovile 1991, LePukuota!

Sveikiname!

Būkite sveikos ir toliau grūdinkite mažuosius!

C.neringa C.neringa 31. Jan 2018, 17:51

Vau,ačiū jau šiandien džiaugiamės prizais:-)

Stebulė Stebulė 30. Jan 2018, 12:43

ačiū, labai džiugu 😀

Dovilė 1991 Dovilė 1991 30. Jan 2018, 09:40

Dėkui! Taip netikėtai