9 mėnesių mažyliui sauskelnes galima keisti ne tik jam gulint

9 mėnesių mažyliui sauskelnes galima keisti ne tik jam gulint

11. Apr 2014, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kai mažylis pradeda pažinti pasaulį, ropoti, šliaužioti, sėdėti, tuomet pakeisti jam sauskelnes gulėjimo pozicijoje beveik neįmanoma.

Pasak kineziterapeutų, gulėti ant nugaros aktualu vaikams nuo 6 iki 8 mėnesių amžiaus, o kai mažylis tampa aktyvus, viską nori matyti, ropoti, jausti, pažinti, rekomenduojama keisti sauskelenes tokioje pozoje, kuri jam patogi - sėdinti, ropojant ar stovint.

Tokiems triukams pravers sauskelnės-kelnaitės.

Kadangi mažylis pakankamai didelis, jis pats gali dalyvauti sauskelnių keitimo procese, pvz. mama prašo, kad mažylis pasikeltų, kad ji galėtų apmauti sauskelnes, prašo jo pakelti vieną kojytę, antrą..

Tokiu būdu šiame procese dalyvauja du - mama su mažyliu, o ne tik mama. Kūdikis neturi gulėti pasyviai.

Idėja tokia, jog mama nuolat eina į tą pačią vietą, kai reikia keisti sauskelnes, o ne greitai vaiką pagauti, pakeisti sauskelnes ir vėl jį paleisti.

Aprengdama mažylį, keisdama sauskelnes, mama rodo šiuos veiksmus, kartoja, ką daro, ir netrukus mažylis galės juos kartoti, todėl svarbu tai daryti kartu, paprašykite vaikučio, kad jis paduotų rankutę, ją pakeltų, kai reikia nurengti marškinėlius ir pan.

Kineziterapeutai primena, jog svarbiausia teisingai suformuluoti prašymą, pvz. jei norite, kad mažylis nusimautų kelnaites, paprašykite, kad jis ištrauktų kojytę vieną po kitos, o jei norite, kad nusirengtų megztuką, paprašykite, kad jis pakeltų rankytes ir ištrauktų vieną po kitos.

Ar kalbatės su mažyliu, kai atliekate vieną ar kitą veiksmą - aprengdami, keisdami sauskelnes ar ruošdamiesi valgyti ir pan.?

11. Apr 2014, 09:37

maniskiui dabar beveik metukai, sauskelniu keitimas tikras kosmaras, rieciasi, verciasi, kelia uzpakaly..... nu zodziu daro viska kad tik negulet. sauskelniu kelnaiciu cia kur mes gyvenam pasirinkimas labai mazas, dydis kolkas per didelis tu kelnaiciu, tai kankinames ir laukiam kada paauges mazylis. tik va labai gaila kad negaliu pradet pratyt prie naktipuodzio, nes jis seda ir mielai daro tik va kai reikia uzdet vel sauskelnes tai buna tikras kosmaras ☹