8 patarimai, kaip išauginti pasitikinčią savimi dukrą

8 patarimai, kaip išauginti pasitikinčią savimi dukrą

09. Apr 2014, 09:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

1. Pasakyk jai, kad tu ja tiki

Svarbiausia - tėvų palaikymas ir pasitikėjimas, todėl nebijok kartoti savo mažylei, kad tu tiki ja. Tiki ja, kad jai pasiseks pasakyti eilėraštį darželyje nesuklydus, tiki, kad sugebės sumaišyti tešlą varškėčiams, kad ji galės pernakvoti nebijodama pas draugę ir kitus panašius dalykus. Nuo mažų paskatinimų užaugsite iki didelių.

2. Leiskite laiką lauke

Pasitikėjimo savimi įkvepia ne tik žinios, bet ir fizinis pasirengimas, todėl dažniau išlįskite į lauką ir daugiau judėkite - laipiokite po medžius, mokykitės kurti laužą. Visa tai jai padės tvirtai jaustis lauke ar net natūralioje gamtoje. 

3. Padėkite siekti interesų

Jeigu jūsų dukra kažkuo stipriai susidomėjo - palaikykite tai ir padėkite gilinti žinias. Tikėkimės, kad šie interesai yra ilgalaikiai, o jūsų pagalba juos tik sustiprins.

4. Sumažinkite princesiškumą

Ką daro princesė? Tvarko namus ir laukia princo! Štai toks bus keturmetės atsakymas, kuris visai jūsų nenudžiugins. Žinoma, neišvengsite pūstų sijonų ar rožinės spalvos, bet paaiškinkite savo dukrai, kad grožis tai laikinas dalykas ir tikrieji siekiai yra visai ne tie. 

5. Įsijauskite į jos padėtį

Tai nereiškia, kad dabar turite paisyti visų jos norų ir pageidavimų. Tiesiog jūsų dukra turi jausti, kad jos jausmai jms yra svarbūs ir tai jai suteiks pasitikėjimo.

6. Padėkite mylėti save

Jeigu jūsų dukra supras, kad jūs pati patinkate sau, nesvarbu koks jūsų dydis ar ūgis, ji taip pat mylės save. Niekada nenuvertinkite savo ar jos kūno - mes visos esame nuostabios.

7. Užrašykite į sportą

Pradėkite sporto užsiėmimus! Pasirinkite tokius, kurie jai patinka (daugeliui tikrai "prilips" baseinas) ir stiprinkite savo dukters kūną. JAV prezidento žmona Michelle Obama turi taisyklę, kad jos dukros gali pasirinkti vieną sporto rūšį pačios, o kitą joms parenka mama. Ir jos privalo tai lankyti!

8. Domėkis jos žiniomis

Atvirai girk dukrą už akademines žinias ir parodyk, kad tai yra labai svarbu. Nenumok ranka į rezultatus darželyje - tuomet dukra galvos, kad visos žinios nėra labai svarbios.