8 mėnesių vaikas dar nesėdi

8 mėnesių vaikas dar nesėdi

30. Mar 2012, 08:30

Jei turite klausimų MK spacialistams - šeimos gydytojui, psichologui, akių gydytojui, kineziterapeutui ir kt. rašykite juos el.paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt

 

Mama Daiva klausia:

 

Sveiki! Norėjau pasiteirauti. Mano kūdikiui - 8 mėnesiai ir 5 d., bet jis nesėdi savarankiškai, ant pilvo gulėdamas irgi nesisėda, ką daryti? Ar taip turi būti? Prašau patarkite. Lauksiu atsakymo!

 

Atsako fizinės medicinos ir reabilitacijos centro "Gemma" kineziterapeutė Sonata Martutaitienė:

 

8 mėnesių vaikas jau tikrai turėtų sėdėti, bent bandyti. Reikia kreiptis į kineziterapeutą. Reikalinga mankšta, kad sustiprintumėte nugaros raumenukus.

 

Vaikui reikia padėti išmokti kai kurių judesių, jis tokio amžiaus jau turi mokėti verstis ant šono ir pilvo, turi mokėti atsiremti su ranka. Su vaiku reikia tikrai rimtai padirbėti ir pamankštinti.

 

Reikia žiūrėti, koks raumenų tonusas, gal jis per mažas ir vaikas yra vangus. Bet kokiu atveju kreipkitės į kineziterapeutą, galbūt ir neurologą. Reikia nustatyti priežastį, kodėl vaikas nenori sėdėti.


Ką sugebėjo jūsų mažylis atlikti, būdamas tokio amžiaus?

30. Mar 2012, 11:02

ir paciai mamytei reikietu su maziuku uzsiiminieti.netingieti.manksteles padaryti,vaikeliui padieti atsisiest,paguldyt,ant kojyciu padiet ranka,o su kita duoti maziui uzsikabinti ir tegul,bando taip keltis.ir ji po trupuciuka kelt.

30. Mar 2012, 10:30

aisku nepriversi, aisku gal ir nera problemos dideles, bet jei yra galimybe gauti mankstu ar masazau, nereiktu atsisakyti😉

30. Mar 2012, 10:29

pritariu belackai,kad tai ne problema.mano sunus buvo kudas,nuo 7men.repliojo,bet sedet nenorejo. zaisdavo guledamas ant pilvo,ar ant nugaros. kazkur 9men.uzsimane sedet,o 10men.jau vienas savarankiskai zingsniavo 😀 ko nenori,nepriversi 😃

30. Mar 2012, 09:44

maniske irgi velai sedet savarankiskai pradejo, nuo 9 men. Iki tol sedejo paremta. Noreciau nuraminti mama, kad nieko is anksto neprisigalvotu. Reikia pasitarti su gyd. O masaziukai ir manksta butini, ju nauda tikrai efektyvi. Galbut tik to ir truksta. Mano dukryte viska atvirksciai daro nei reikia, dar tvirtai nesedejo, o jau norejo eiti ir pan. velai praejo verstis ant pilvuko ir t.t.bet jokia ligele nenustatyta, matyt viskas savo laiku.

30. Mar 2012, 08:33

mano sedeti pradejo desimties menesiu, bet mes turim ligele. Bet sveiki vaikiukai manu jau turetu sedet anksciau...Cia seimos gydytojas turetu ziureti ir skirti mankstu manau.