7 svarbūs ritualai prieš mažylio miegą

7 svarbūs ritualai prieš mažylio miegą

20. Aug 2019, 08:13 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ar pažįstama situacija: jums jau linksta kojos vakare nuo nuovargio, o mažylis dar pilnas jėgų pažaisti? Ką su tuo daryti? Kaip įkalbinti mažylį saldžiai miegoti? Turbūt kiekviena mama turi savo būdus, kurie tinka jos vaikui. Visgi svarbiausia atminti - ritaualai prieš miegą turi būti ramūs, niekur neskubant, be įtampos ir staigių judesių.

  • Raminantys žaidimai prieš miegą

Priklausomai nuo vaiko amžiaus, raminantys žaidimai gali tęstis nuo 10 iki 30 minučių. Tai gali būti ir pirštukų žaidimai patiems mažiausiems, ir žaidimai su šešėliu ant sienos arba tiesiog apkabinimai. Svarbu, kad vaikas priprastų, kad tai metas, skirtas tyliam bendravimui, pasiruošimui eiti į lovą. Tai neskubus mamos ar tėčio laikas tik su juo, kai tėvai nesižvalgo į telefoną, neskuba.

  • Laikas su tėčiu

Vaikui svarbu, kad dėmesį jam rodytų abu tėvai. Puiku, jei ir tėtis ateina į pagalbą pavargusiai mamai. Mažylis su džiaugsmu klausosi tėčio pasakojimų, o po to juk taip smagu viską aptarti - kiekvienas savo kalba. Dalyvaudamas vakaro ritualuose tėtis leidžia suprasti mažyliui, kad šeima - ramybės uostas, čia saugu, šilta, gera ir nėra ko nerimauti.

  • Maudymas

Daugeliui vaikų maudynės vonioje - džiaugsmas. Todėl kasdienis vakaro ritualas maudantis - ne tik svarbus dėl švaros ir higienos, bet ir dėl to, jog leidžiame mažyliui išsitaškyti, nurimti po dienos įspūdžių ir taip pasiruošti miegui. Stenkitės viską pasiruošti iš anksto, kad pats maudynių procesas nebekeltų nerimo ir įtampos.

  • Masažas

Ne, tai nėra klasikinis masažas, kurio mokoma specialiuose kursuose. Masažo prieš miegą paskirtis - švelniai paglostyti kūdikio nugarytę, pilvuką švelniais prisilietimais, sužadinant malonias emocijas. Tai puikus būdas geriau pažinti vienas kitą. Dėka šių prisilietimų stabilizuojasi mažylio kvėpavimas, kraujotaka, stiprinama virškinimo sistema ir bendras augimas.

  • Persirengimas

Po vonios ir masažo mažylis turbūt jau pavargo. Gerai, jei persirengti miegui pasiruošite iš anksto. Rinkitės patogią pižamą, neribojančią vaiko judesių, sauskelnes, su kuriomis mažylis jausis patogiai ir išliks sausas visą naktį.

  • Maitinimas

Na ir atėjo metas pavalgyti prieš miegą. Išjunkite televizorių, kompiuterį, įjunkite tik naktinę lempą ir leiskite kūdikiui ramiai pavalgyti.

  • Lopšinė

Dauguma mažylių užmiega jau bevalgant, bet jei pavalgęs jis dar neramus - padainuokite lopšinę, kuri jį užliūliuos ir tai taps pažįstamu ritualu prieš saldų miegelį.