7 patarimai, kaip šaltuoju sezonu pagaminti vitaminingą patiekalą vaikams

7 patarimai, kaip šaltuoju sezonu pagaminti vitaminingą patiekalą vaikams

02. Nov 2015, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Artėjant žiemai, kai šviežių daržovių atsargos tuoj tuoj baigsis, tėvams kyla klausimas – koks maistas kūdikiui geresnis: virtas namuose iš susiraukšlėjusios bulvės ar nupirktas gatavas maistelis parduotuvėje?

Jeigu pasisakote už pirmąjį variantą, kad savo namuose gamintos košelės geriau bet kokiu atveju, keletas patarimų, kaip gaminant išsaugoti kuo daugiau vitaminų. Juk jei maisto produktai netinkamai laikomi ir ruošiami, jie praranda vitaminų.

7 patarimai, kaip žiemą pagaminti kuo labiau vitaminingą patiekalą patiems mažiausiems:

1.Pirkite daržoves pas patikimus ūkininkus, kurie užsiima ekologiška žemdirbyste arba gamyboje naudoja kuo mažiau cheminių priedų. Pasitarkite su pažįstamomis mamomis, kur perka produktų jos, jei turite giminaičių kaime, pasiteiraukite jų rekomendacijų.

2.Daržoves virkite nedideliame vandens kiekyje, kurį vėliau galėsite panaudoti sriubai ar padažui;

3.Negaminkite vaikui maisto iš vakaro arba kelioms dienoms. Geriausia, kai kūdikis kasdien valgo šviežiai pagamintą maistą;

4.Šaldytos daržovės ir vaisiai yra vertingesni už konservuotas.

5.Salotas gaminkite iš šviežiai pjaustytų daržovių, prieš pat valgymą, antraip jos praras daug vitaminų, ypač vitamino C ir B grupės vitaminų;

6. Ilgai besilaikančius produktus, tokius kaip pupeles, žirnius, makaronus, ryžius ir miltus laikykite tamsiuose indeliuose, nes saulės spinduliai naikina vitaminus;

7.Stenkitės, kad pieno ir jo produktų nesiektų tiesioginiai saulės spinduliai, kadangi jis praras A, D ir B2 vitaminus. 

Kokiam kūdikių maistui teikiate pirmenybę žiemą: pirktam ar gaminate pačios?