7 metų dukrai nustatė osteochondropatiją

7 metų dukrai nustatė osteochondropatiją

04. May 2011, 00:00

Sveiki, vakar su 7 metų dukra buvome pas gydytoją, kuris nustatė, kad jai yra osteochondropatija. Tai tokia liga, kai sutrinka kraujo pratekėjimas į kaulėjimo židinius ir sutrinka kaulėjimo procesas.

 

Jai skauda kairę koją, kartais ir dešinę. Uždraudė lankyti kūno kultūrą ir važinėti dviračiu, taip pat mažinti fizinius krūvius, kad kuo mažiau judėtų per sąnarį.

 

Būtų įdomu sužinoti, gal yra mamyčių, kurių vaikai yra susidūrę su šia problema. Jei taip, kiek laiko kovojote?

 

Taip pat gydytojai sakė, kad gydymas gali trukti metus ar daugiau. Ar po gydymo vaikui visiškai nebeskauda? Dar po 3 savaičių eisim pas ortopedą, žiūrėsime, ką jis pasakys.

 

Bet norėčiau išgirsti ir jūsų nuomonių, kol sulauksime kito gydytojo atsakymų.

 

Ačiū

06. May 2011, 10:02

sveikute,aciu kad parasei,bandysiu uzsipilti toki misini ir as.ar pas ortopeda daznai vaiksciojote,ir ar visa laika buvo nuo kuno kult.atleistas,gal kartais reikejo kokius spec.batus nesioti,kad maziau skaudetu.

04. May 2011, 12:53

labutis,visu pirmiausia stiprybes ir tikejimo,nes viskas bus gerai.mano sunui kuriam dabar 13metu taip buvo 9metu. pavargom tris metus,o dabar antri metai jokio skausmo tiesiog isaugom.as nakciai dedavau kompresus turiu ,uzsipylus pieniu ziedu degtine, tikrai padeda,dar mirkydavom kojyte negyvos juros druskos tirpale