7 mamų patarimai visiems gyvenimo atvejams

7 mamų patarimai visiems gyvenimo atvejams

18. Jul 2019, 07:10 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Įvairūs patarimai plūste plūsta, vos susilauki kūdikio. Tačiau močiučių ir vyresnių giminačių patarimai jau paseno, todėl šiuolaikiškos mamos pačios sugalvoja, kaip palengvinti sau gyvenimą ir padaryti taip, kad visi šeimos nariai - nuo didžiausio iki mažiausio būtų laimingi.

1.Levandų purškalas

Naminis levandų purškalas pravers, kai mažylis negali užmigti po sunkios dienos ar ilgos kelionės. Purškalą galite pačios pasigaminti iš poros lašų gryno levandų eterinio aliejaus ir vandens. Papurkškite juo kambarį, kuriame miega mažylis - pastebėsite, jog jis taps ramesnis ir greičiau užmigs. Purškalas veikia ir tuo atveju, jei vaikas bijo tamsos, baubų ar baisių sapnų - tiesiog pasakykite, kad juo papurškus, visos pabaisos išsilakstys.

2.Dantenas raminantis audinys

Paimkite frotinio audinio gabalėlį, suvilgykite ramunėlių arbata, apvyniokite sau apie pirštą ir patrinkite patinusias mažylio dantenas, dygstant dantukams. Ramunėlės ramina dantenų uždegimą, o šiurkštus audinys palengvina skausmą bei masažuoja dantenas.

3.Šaltas zefyras

Šaldytuve turėkite zefyrų ar minkštų pastilių pakuotę. Naudokite jas, kai vaikas užsigaus, kad palengvintumėte skausmą: šaltą paketą dėkite prie skaudamos vietos. Zefyras minkštas, malonus, gerai priglunda, neteka ir netirpsta kaip ledas, be to, nėra toks šaltas. Juk mažiems vaikams nėra malonūs lediniai daiktai.

4.Pėdutės atspaudas

Ne visi vaikai mėgsta kartu su tėvais eiti į parduotuves matuotis batų arba tiesiog nėra galimybės tą padaryti. Tokiu atveju padės iš anksto pamatuotas vaiko pėdos dydis - pastatykite vaiko pėdą ant lapo ar kartono, apibrėžkite markeriu ar flomasteriu ir po to iškirpkite. Ir visuomet nešiokitės rankinėje (maža kas), tačiau nepamirškite, kad vaiko pėda sparčiai auga, tad teks atspaudą kas pusmetį atnaujinti :)

5.Jogurtiniai dažai

Saugius pirštukų dažus mažiems vaikams galite pasigaminti iš natūralaus graikiško jogurto ir maistinių dažų. Graikiškas jogurtas geras tuo, jog jo švelni, tiršta ir tolygi konsistencija, todėl juo bus lengva vaikučiui piešti.

6. Silikoninis "švediškas stalas"

Vaikams, kurie itin nenoriai valgo, maistą galite patiekti originaliai ir įdomiai - silikoninėse ledo kubelių formelėse, kurios būna su mašinos, meškučių, širdelių ir kitais vaikams patinkančiais atvaizdais. Nevalgiukai tikrai susivilios valgyti uogas, vaisius, kukurūzus, vyšninius pomidorus, ryžių košę, dešrytę ir kitus produktus iš tokių smagių indelių.

7.Smulkūs daikčiukai - išradingose dėžutėse

  • Smulkius žaisliukus, dėlionės detales, kortas, korteles ir kitus mažyčius daiktus bus patogu laikyti sandariose dėžutėse, pvz. skirtose biriems produktams arba tuščiose plastikinėse dėžutėse nuo šlapių servetėlių.
  • Vonios žaisliukus patogu laikyti plastikiniame krepšyje, skirtame drabužiams - ten jie greitai išdžius ir viskas lengvai tilps. 
  • O sena lėkščių džiovyklė puikiai tiks susidėti mažoms, plonoms knygelėms arba dažams.

O kokius jūs namuose esančius daiktus panaudojate išradingai? ;)