7 būdai, kaip padėti išvengti vidurių užkietėjimo

7 būdai, kaip padėti išvengti vidurių užkietėjimo

04. Jul 2011, 06:00

Jei mažylis kelias dienas nesituština, galbūt metas pradėti ieškoti būdų, kaip padėti jam, kad ateityje tokių bėdų nepasitaikytų.

 

Padarykite mankštą

 

Jeigu mažylis jau šliaužioja ir ropoja, provokuok, kad tai darytų dažniau. Jeigu dar nešliaužia, tuomet mankštelę jam atlik pati. Judink mažylio kojytes: kol jis guli ant nugaros, padaryk pratimą "dviratis".

 

Pamasažuok pilvuką

 

Trimis prištais žemiau bambos lengvais judesiais pamasažuok vaikučio pilvelį. Tiesiog suk ratus pirštais lengvai spustelėdama - taip daryk apie tris minutes.

 

Pakeisk pieno mišinuką 

 

Jeigu jūsų atžalėlė valgo pieno mišinuką, pasitark su gydytoju, galbūt reikės pakeisti mišinį. Kartais vaikučiams užkietėja viduriukai dėl mišiniuose esančio sojos pieno.

 

Atsisakyk ryžių košės

 

Jeigu mažylis jau valgo kruopų košes, geriau neduok ryžių, jas pakeisk miežių arba avižų košėmis. Arba tiesiog gardink košes vaisių ar daržovių piure.


Atsisakyk maisto produktus, kietinančių vidurius

 

Iš vaiko meniu išimk produktus, kurie kietina vidurius, pvz. jau minėti ryžiai, bananai, virtos morkos. Paįvairink mažylio meniu grūdinėmis kultūromis, pasiūlyk obuolių, slyvų sulčių arba kriaušių piure - šie produktai pagreitins tuštinimąsi.


Padidinkite skysčių kiekį

 

Greičiausiai, jei mažyliui kietėja viduriukai, per mažai duodate jam skysčių. Padidinkite vartojamų skysčių kiekį - pasiūlykite vaikučiui arba vandens, arba arbatos.

 

Medikamentinis gydymas

 

Jeigu tai, kas aukščiau išvardinta, nepadės, galbūt reikės taikyti medikamentinį gydymą. Pasikonsultuok su gydytoju apie vaistus - apie sirupus ar klizmutes. Tačiau niekada netaikyk vaistukų be medikų preižiūros.

 

laurora laurora 04. Jul 2011, 11:58

tai apie vandeni as ir nekalbu. muiliuko man patare keliose vaistinese. na, o vyresniam vaikui, kur jau daug ka valgo, turbut paprasciau, nes galima laviruot su maistu

04. Jul 2011, 11:32

mano dukrai, keliu menesiu kai buvo, taip ziauriai uzkieteje viduriai buvo, jokie vaistai nepadejo, tai teko daryt mikrolax klizmute. vaistinej sake jokiais budais negalima klizmu su vandeniu daryt, o mikrolaxa is bedos galima. o Rusnes mociute jau norejo su svirkstu vandent prileist i sediniuke jai.

laurora laurora 04. Jul 2011, 10:41

o vyresniamvaikiukui tinka kaulavaisiu tyreles arba patys kaulavaisiai (slyvos, abrikosai, persikai)

laurora laurora 04. Jul 2011, 10:40

iki puses metu nerekomenduojama klizmutes statyt. kai buvau vaistinese (kelias net aplekiau), tai man nepardave (o dar sako, kad pelno siekia... vis del to saziningi darbuotojai). sako, 3 men. kudikiui klizmu nepatariama statyt, o geriau vaikisko bekvapio muiliuko rutuliuka ikist