6 savaičių mažylis pradėjo kitaip žįsti. Padėkite!

6 savaičių mažylis pradėjo kitaip žįsti. Padėkite!

30. Jun 2012, 08:00

 

Mama Jūratė:

 

Laba diena. Mano 6 savaičių sūnelis pradėjo kitaip žįsti, nors iki dabar viskas buvo kuo puikiausiai. Atrodo, kad spenelį su lūpom ar liežuviu stumdo tarp dantenų. Aš tada ištraukiu ir vėl mėginu paduoti krūtį, tačiau toks netaisyklingas žindymas ir vėl kartojasi. Aš jau dabar bijau kad nesumažėtų pienuko... Nors tuštinasi kol kas normaliai.

 

Prieš kelias dienas susirgo pienlige, valau sodos tirpaliuku. Sakau, gal dėl ligos sūnelis kitaip pradėjo imti krūtį? Jau nebežinau, ką galvot. Labai prašau, jei galite, kuo skubiau patarkite.

 

Konsultuoja "Mama-mamai" savanorės, žindymo konsultantės - mamos Asta ir Nijolė:

 

Miela mamyte,

 

Labai džiugu, kad stengiatės bei norite žindyti savo sūnelį  kuo sėkmingiau pati.  Ko gero, pienligė ir bus pakišusi koją dėl netaisyklingo krūties paėmimo, nes vaikučiui nemalonūs pojūčiai burnytėje.

 

Kūdikis gali netaisyklingai apžioti krūtį, intuityviai stengdamasis išvengti nemalonių pojūčių. Tokiu atveju galbūt šiek tiek pagelbėtų žindymo padėties pakeitimas ir, žinoma, reikiamas gydymas.

 

Sodos tirpalas nėra tinkama priemonė kūdikių pienligei gydyti, todėl turėtumėte kreiptis į jus prižiūrintį gydytoją, kuris jums, esant būtinybei, pasiūlys tinkamiausią priemonę. Problema taip pat gali būti, jei liežuvio pasaitėlis yra per trumpas.

 

Tik nesinervinkite per daug pati, nusiteikite teigiamai ir stenkitės, kad vaikutis kiek įmanoma giliau paimtų krūtį ir kuo taisyklingiau ją apžiotų. Svarbiausia, kad apžiotų kiek įmanoma daugiau rudojo laukelio. Na, o praėjus visoms bėdelėms, reikia tikėtis, jog ir vėl sūnelis ims krūtį taisyklingai, kaip ir prieš tai.

 

Jums daug ramaus nusiteikimo ir kantrybės. Pienelio tikrai turite ir turėsite dar ilgai.  Tik kuo dažniau glauskite sūnelį prie savęs, nes jau vien vaikučio buvimas prie mamos krūtinės, kūno kontaktas skatina pienelio gamybą,

 

Jeigu dar kyla klausimų ar tiesiog norite palaikymo, visada galite skambinti mama-mamai savanorei: http://www.pradzia.org/mama-mamai-konsutacija-zindymas Mes laukiame mamų skambučių.

 

Taip pat siūlytume įsigyti labai naudingą, iliustruotą knygą "Žindymas", kurioje rasite daug naudingos, teisingos informacijos, pavyzdžių ir palaikymo. Knygą galite užsisakyti el. paštu pradzios.knyga@gmail.com

 

Sėkmingo tolimesnio žindymo!