4 taisyklės, kad mažylis išvengtų naktinių "avarijų"

4 taisyklės, kad mažylis išvengtų naktinių "avarijų"

04. Jan 2017, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

20170102165436-71411.jpg

Tapę tėvais visi mes susiduriame su nenumatytomis situacijomis, istorijomis arba gyvenimiškomis pamokomis. Parkeliavus namo su savo mažuliuku visą laiką skiriame naujiems įgudžiams įgyti: juk mums reikia išmokti savo mažytį maitinti, perrengti, prausti, masažuoti... Darbų sąrašiukas begalinis.

“Pirmagimė yra mergaitė ir metų skirtumas nėra toks didelis, kad būtų sunku prisiminti. Tai palyginus  miegą, maitinimą, priežiūrą ir kitus dalykus - tai daug ką pasidarau daugiau dabar, nei su pirmagime. Sunkiausia visiškai atsiduoti vaikeliui, jo rutinai, dienotvarkei, nes visada reikia taikytis prie vaiko. Ne tavo pirmoje vietoje, o mažylio. Tiesa, su antru vaiku darau priešingai, dar būdamas pilvelyje, jis turėjo suprasti, kad yra ne vienintelis šeimos narys, turi išmokti palaukti, kantrybės”, - teigia Jurgita, Arono mama.

Atrodytų antrą kartą tapus mama ar tėčiu, viskas jau turi eitis daug kartų lengviau, tačiau, Arono mama Jurgita tik juokiasi ir purto galvą – nieko panašaus.

“Su antru dar įdomesni dalykai, nes reikia išmokti daug darbų daryti vienu metu ir daryti juos gerai”, - šypsosi moteris.

Ir štai tuomet, kai augindamos net nebe vieną mažylį, mes pagaliau jaučiamės jau išmokusios ir įvaldžiusios beveik viską, mūsų mažytis kūdikėlis, kurio gyvenimiška patirtis yra kaupiama mėnesį ar du, sugeba mus nustebinti. Ir priversti mus ieškoti atsakymų ir mokytis.

“Nauja yra tai, kad pas mus avarijų yra visokių. Nežinau, ar  sauskelnės per mažos, ar nesutalpina tiek, kiek reikia... Kai Aronas buvo mėnesio,  tuštinosi dukart per parą, retai, bet daug. Vėliau, tai pradėjo dažnėti. Jis išmiega visą naktį, tuomet sauskelnių nekeičiu, bet ryte pavalgo ir vėl pradeda atlikinėti savo reikalus", - atviravo mama. 

Tinkamai parinkite sauskelnių dydį

Jei ir jums nutiko panaši situacija ir nežinote kaip ją spręsti, pradėkite nuo sauskelnių apžiūrėjimo.

Bene dažniausia tėvelių įvardinama klaida – yra netinkamas sauskelnių dydis, mat neretai mes norėdami elgtis praktiškai, nusiperkame jų daugiau. Ateičiai, kaip sakoma. O tuomet jos būna arba dar per didelės, arba jau per mažos.

Skirtingos sauskelnės – berniukams ir mergaitėms

Kita svarbi naujovė siekiant padėti jauniems tėveliams išvengti tokių kasdienių nemalonumų, neretai pagadinančių netgi ir nuotaiką, yra skirtingos sauskelnės – berniukams ir mergaitėms.

“Kaip segu sauskelnes? Pakeliu po vieną kojytę, pakišu sauskelnes, tuomet jau uždedu viršų, prisegu.  Ir tai dar ne viskas, nes reikia įkišti pirštelius ir ištraukti vidinius sparnelius”, - patirtimi dalinosi Arono mama.

Palikite tarpą tarp sauskelnių ir kūno

Būtent šie palikti nesutvarkyti krašteliai tampa dažna „naktinių“ avarijų priežastimi.

Ką dar patikrinti? Turi likti kelių pirštų tarpelis viršuje prie bambos.

Taigi ketvirtoji taisyklė – per daug nesuveržiame, bet ir nepaliekame per daug laisvo sauskelnių juosmens.

Dažnas sauskelnių keitimas

Na o dar viena taisyklė – pakankamai dažnas sauskelnių keitimas. Jei taupumo ar tingumo sumetimais darome tai per retai – pirmiausia net ir to nenorėdami kenkiame kūdikio savijautai ar net sveikatai. Tuomet galimi odos paraudimai, išutimai ir visi kiti nemalonumai, o taip pat ir padidiname avarijų riziką. Juk nuotaika iš ryto bus daug smagesnė, jei pradėsime dieną besišypsodami vienas kitam, dainuodami ir dūkdami.