5 patarimai, kaip apsaugoti mažylį nuo peršalimo...karštą dieną

5 patarimai, kaip apsaugoti mažylį nuo peršalimo...karštą dieną

09. May 2018, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Rodos, kaip galima sirgti, kai už lango šilta ar net karšta... Pasirodo, tai visai paprasta - vaikai vasarą neretai peršąla ar suserga gerklės uždegimu.

Bene dažniausiai taip nutinka, kai karštą dieną sukaitęs vaikas atsigeria šalto vandens, suvalgo ledų porciją ar iki pamėlynavimo maudosi ežere. Kokių priemonių imtis, kad taip nenutiktų?

1. Sušilusiam, suprakaitavusiam vaikui neleiskite valgyti ledų ar gerti šaltų gėrimų. Luktelėkite, kol vaikas šiek tiek atvės arba pasiūlykite jam gerti nešaltų skysčių.

20180508092658-59930.jpg

2. Saugokite, kad mažylis neperkaistų ir neperšaltų. Kaip žinia, kūdikių temoreguliacinė sistema nebrandi, tad jiems sunku reaguoti į temperatūrų svyravimus. Rytais, kai šiek tiek vėsiau, vaiką aprenkite atitinkamai, o per pačius karščius, atvirkščiai - neperrenkite per daug.

3. Grūdinti vasarą yra palankiausia. Vos tik radę progą, leiskite vaikui pabėgioti basomis po nelygų paviršių - smėlį, žolę, vandenį. Apiprauskite jį po dušu, po truputį vėsindami vandenį.

20180508092713-85391.jpg

4. Pasistenkite, kad net ir per atostogas vaikas turėtų įprastą dienos rimtą - tai yra, laiką pietų miegui, tokiu laiku, kaip įpratęs, eitų miegoti vakare. Dienos režimas labai svarbus, nes neleidžia vaikui fiziškai ir emociškai pervargti.

5. Jeigu pastebėjote, kad vaiko elgesys pasikeitė, jis blogiau miega, valgo, tiesiog "tapo kitokiu", išsiaiškinkite, kodėl. Gal tai ateinančios ligos požymiai? Jei taip, iš anksto suskubkite gydyti mažylį - purškite nosį jūros vandeniu, gerklytę skalaukite sūriu vandeniu ir panašiai. Laiku suskubus, greičiausiai pavyks pagauti ligai už uodegos, ir mažylis neįsisirgs.