4 patarimai, vykstant su mažyliu į žaidimų kambarį

4 patarimai, vykstant su mažyliu į žaidimų kambarį

01. Feb 2016, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Sunku būtų atrasti vaiką, kurio žaidimų kambarys neviliotų, tačiau ruošiantis į jį pirmą kartą, kelias taisykles atminti reikėtų, tam kad ši pažintis būtų maloni nuo pat pirmojo įspūdžio.

“Visi vaikai yra skirtingi. Yra drąsesnių vaikų, kurie ir namuose viską verčia aukštyn kojom, yra lėtesnių mažylių. Būtent iš elgesio matyti, koks vaiko būdas, charakteris. Aktyvūs vaikai jaučiasi čia kaip žuvys vandenyje, jiems net rodyti nieko nereikia. Kiti vaikai yra ramesni, po vieną žaisliuką žiūri, jiems reikia laiko įsidrąsinti. Tačiau nė vienas iš žaidimo kambario nėra išėjes nusiminęs”, - pasakojo žaidimų kambario “Minimukų namukai” įkūrėja Ina Zinkevičienė.

Pasirinkite tinkamą laiką

Bene pirmasis sėkmę lemiantis faktorius yra tinkamai parinktas laikas. Tinkamai parenkant laiką – reikia atsižvelgti ne tik į vaiko poreikius, bet ir į tėvelių. Idealiu atveju mes, tėvai, turėtume būti atsipalaidavę ir niekur neskubantys, galintys visą laiką skirti tik savo mažyliui ir žaidimams su juo.

Išbandykite pramogas kartu

Pirmą kartą vaikučiui atėjus į žaidimų kambarį, I.Zinkevičienė siūlo visas pramogas pradžioje išbandyti kartu su mamytėmis ar tėveliais, parodyti kaip kas yra daroma, kad jam būtų drąsiau. 

“Svarbiausia reikėtų nestresuoti, atsipalaiduoti, galbūt pasiimti mamai knygą ar žurnalą, nes ateinate smagiai praleisti laiko. Tikėtina, kad vaikas bus užsiėmęs, o jūs galite skirti laiko sau”, - šyptelėjo žaidimų kambario įkūrėja.

Tinkamai aprenkite mažylį 

Ruošiantis į žaidimų kambarį, apgalvokite, kaip rengsite mažylį. Drabužiai neturi būti varžantys judesių. Patariama pasiimti kojinytes arba tapukus, nes ne visuose žaidimų kambariuose yra kiliminė danga. Kituose gi gali būti slidžios grindys, tad kad vaikutis neslidinėtų, pravers neslidūs tapukai.

Na o jei jūsų mažylis itin ktyvus, judrus, galite pasiimti net ir atsarginius marškinėlius, kad turėtumėte, kuo jį perrengti.

Nepamirškite sauskelnių ir gertuvės

Beje, pasiruošti reikėtų ne tik švarius marškinėlius, mat net jei ir mažylis jau prašosi ant puoduko, nutikti dar gali visko, ypač smagiai žaidžiant ir užsimiršus. Tad dar vienas patarimas – sauskelnės tegu būna lengvai pakeičiamos, pvz. Huggies Pants.

Na ir galiausiai, neapsiriksite į rankinę įsimetusios ir vandens buteliuką ar gertuvę vaikučiui atsigaivinti.