4 patarimai, kaip vaikams patiekti įdomų maistą

4 patarimai, kaip vaikams patiekti įdomų maistą

06. Jun 2017, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ne visi mažyliai turi puikų apetitą, bet dažnai, maistą pateikus įdomiau, jie susidomi. Dalinamės keturiais paprastais būdais, kaip originaliau pagaminti paprastus patiekalus, kurie puikiai tiks ne tik pietums, bet ir į priešpiečių dėžutę. 

1. Iešmeliai

Vaikai labai mėgsta įvairius iešmelius. Pasinaudokite sumuštiniams skirtus spalvotus plastikius pagaliukus arba medinius iešmelius ant kurių galite užmauti sūrio, daržovių ar supjaustyto sumuštinio gabaliukus. 

2. Formelės

Išsitraukite sausainiams skirtas formeles ir pasitelkite fantaziją. Daug smagiau valgyti širdelės formos varškės sūrio gabaliukus, nei šiaip supjaustytą. Išpjaustykite raideles, figūras, o jeigu turite specialius dantytus peiliukus, tiesiog apipjaukite kraštelius. 

3. Keksiukai

Vaikai labai mėgsta valgyti mažomis porcijomis, todėl pabandykite kiaušinienę iškepti keksiukų formelėje. Neįtikėtina, bet jose gaunasi gardūs mėsos kukuliukai ar vištienos filė vyniotiniai su sūrio įdaru. 

4. Veidukai

20160822094353-10490.jpg

Vaikai pirmiausia „valgo“ akimis, todėl dekoruokite jiems maistą šypsenėlėmis, gėlytėmis, saulytėmis ar debesėliais. Tai reiškia išdėliokite ingridientus taip, kad vaikas ką nors įmatytų. Juk picerijoj skaniausia kačiuko veido pica, kuri skoniu niekuo nesiskiria nuo kitų, tik turi akytes iš alyvuogių... 

Kaip jūs puošiate vaikams maistą?