4 dažniausios klaidos auklėjant berniukus

11. Feb 2014, 12:21 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mes, tėvai, augindami sūnus, norime, kad jie užaugtų stiprūs, drąsūs ir protingi. Tačiau kartais auklėdami savo berniukus, neišvengiame klaidų. Norime paminėti kelias iš jų.

Fizinės bausmės

Sklando nuomonės, kad nedidelės fizinės bausmės berniukus išugdo stipriomis asmenybėms, užgrūdina. Tačiau tai didelė klaida, nes berniukui kaip ir mergaitei reikia švelnumo ir dėmesio, todėl nebijokite „užmyluoti“ ir skirti per daug meilės savo sūnui, jį visur ir visada skatinti, pagirti, kai reikia, pastebėti jo gerus poelgius.

Berniukai neverkia

Labai dažnai tėčiai savo sūnums nuo pat mažens kartoja, jog tikri vyrai neverkia. Nereikia berniukams drausti verkti, juk ašaros – tai emocijų išraiška, o jų sulaikymas gali iššaukti įvairias neurozes ir nervų sistemos problemas. Vietoj to, kad draustumėte sūnui verkti, geriau pasikalbėkite apie esamą situaciją ir padarykite teisingas išvadas.

Jokių lėlių

Kartais tėvai, pamatę, kad sūnus darželyje ar namuose domisi lėlėmis, kelia paniką ir sunerimsta, juk berniukai nežaidžia lėlėmis. Tačiau klystate, psichologai sako, jog žaisdami lėlėmis vaikai išgyvena lyties auklėjimo etapus. Buvo atlikti tyrimai, kurie parodė, jog vyrai, nė karto nežaidę vaikystėje lėlėmis, gali turėti problemų santykiuose su moterimis. Todėl, jei berniukas domisi sesers lėlėmis, užuot jam tai draudę, skatinkite domėtis tuo, kuo jis nori, tegu jis jaučia jūsų rūpestį, švelnumą ir palaikymą.

Nelipk, nes nukrisi

Auklėdami berniukus kartais puolame į kraštutiniumus ir neleidžiame vaikui nieko daryti, kas, mūsų manymu, yra pavojinga ir nesaugu. Tačiau jei norime užauginti savarankiškas asmenybes, stiprius ir savimi pasitikinčius vyrus, turime jiems vaikystėje leisti lipti ir laipioti, karstytis ir gauti „mėlynes“, nubrozdinimus ir pan. Leisk sūnui pačiam išgyventi situacijas, kur reikia veikti vyriškai.

Vaikai – tai mūsų džiaugsmas ir laimė, nesvarbu, ką auginame – berniuką ar mergaitę, dovanokime jiems visą savo meilę bei rūpestį ir tai mums būtinai sugrįš ateityje.

JEIGU AUGINI BERNIUKĄ, SPAUSK ČIA->>

20140131185429-68368.jpg

 

motinysteveza motinysteveza 11. Feb 2014, 16:19 tifer

nuotrauka nereali!!!!

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 11. Feb 2014, 15:10 tifer

Jurgita, didžiuojuosi tokiomis mamomis kaip Tu. Primink ,kiek jau augini vaikučių - šešis, berods, ir sūnų, jei neklystu - dauguma? 😀

tifer tifer 11. Feb 2014, 14:30

nezinau,gal as sutverta auginti berniukus,nes pas mane kaip tik visi sie dalykai yra atvirksciai,gali ir su lelem zaisti ir verkt liepiu,nes sakau matau,kad tu piktas issiverk,issirek.o apie laipiojima tai net minciu nekyla,kad berniukam drausciau.mergaites gal kartais subaru-sakau tu su suknene nelipk,kaip atrodo.