2 metukų mergaitė mušasi

2 metukų mergaitė mušasi

19. Mar 2012, 07:30

Sveiki, norėčiau paklausti, ką reikia daryti, kai 2 metukų mergaitė mušasi, kokios gali būti to priežastys.

 

Mūsų šeima graži, nesmurtaujanti, bet dukrytė muša kitus vaikus, to išmokė tokio paties amžiaus draugų mergaitė. Visą laiką kalbamės, ypatingai prieš važiuojant į svečius, pažada, kad nesimuš, bet...

 

Nebežinau, kaip jai aiškinti ir šnekėti, dabar bijau ir nusivežti kur nors. Mėgstame lankytis vaikų kambaryje, būna, kad prieina prie mažesnio vaiko ir be priežasties muša, o aš atsiprašinėju mamų už savo vaiką.

 

Gal atrodys, kad mergaitei trūksta dėmesio, tikrai ne, nes kol nedirbu, jai skiriu visą savo laiką, stengiuosi, kad jis būtų kuo naudingesnis, turiningesnis. Dukrytė yra visas mano gyvenimas, nuolat jai tai rodau, sakau.

 

Noriu paklausti specialisto nuomonės, ką darau ne taip ir kaip turėčiau elgtis, nes jau nebežinau, ką ir daryti, labai dėl to išgyvenu, jaučiu gėdą prieš kitas mamas.

 

Mamytės, o gal ir jūs esate susidūrusios su panašia problema, pasidalinkite savo patirtimi, man labai svarbi jūsų nuomonė.

 

Dėkoju.

Kristina

20. Mar 2012, 01:38

Sveikkos, aciu visoms uz issakytas nuomones, siek tiek nusiraminau, kad ne mano vienos tokia problema. Musiske musu nemusa,tik uz save mazesnius ar panasaus amziaus vaikus, bet tas musimas buna is niekur, ateina ir trenkia. Lauksim ka patars psichologas. O kaip jus su tuo kovojot, kaip snekejot,daret ka nors ar lauket kol savaime praeis? Tikiuosi praeis😀)))

Krisliukas Krisliukas 19. Mar 2012, 17:12

mūsiškis irgi muša, ir mane, ir močiutę, o labiausiai vyresnį brolį, kuriam 8 metai.. sakė darželyje lyg irgi jau muštis pradėjo.. jam 2 m,2mėn.. o atrodo toks ramus, geras, tylus vaikas..bet jeigu jau nori ką gaut, tai lupa negailestingai 😃 kaip aš sakau, jis kovoja už būvį ir konkuruoja su broliu..na, man rodos, visi vaikučiai panašūs.. aš, pvz, darželyje visus žnaibydavau, bet išaugau visai gera mergaitė 😃

19. Mar 2012, 15:13

Maniskiui 2.5m. as visa ta musimosi etapa priskirciau triju metu krizei. Nors negaliu sakyt, kad jis musasi, bet jei nepasidalina kokiu zaislu, tai nebijo truputi stumtelt ar tai mazesnio ar tai didesnio uz save zmogeliuko. O paskutiniu metu pastebejau, kad vis dazniau jei ko nors negauna is musu, tai pamojuoja mums savo rankyte, bet subarus ir pasakius, kad negraziai daro, tuoj isiskaudina, ir pedina pabut vienas. apsiramina, ateina ir kabinasi😀 dar siandien kaip tik darzeli su aukletoja kalbejomes, kad cia ir yra tas trimeciu krizes etapas.

19. Mar 2012, 14:18

ooo cia tai gera tema 😀 O darzelyje musu berniukas 2.5m. jis kandzioja visus ir visi juo skundziasi bet namie jis to nedaro, todel net nezinau kodel ji tureciau drausminti.?

19. Mar 2012, 13:47

manasis kavalierius irgi ranką kilnoja, ypač prieš sesę, nors ji ir daug vyresnė, taip pat turi didelį pavydą, ne duok dieve sesė prisiglaus prie mamos..
žodžiu rankas pradėjo kilnot pradėjęs lankyti darželį

19. Mar 2012, 12:51

negaliu sakyti kad mano irgi musasi vaikas, bet buna atveju kai mazesny uz save vaikuty pakepsioja kaip as sakau 😃 bet jis nera labai piktybinis ir agresyvus. beje mano vaikui irgi du metukai

19. Mar 2012, 11:02

na, gal tikrai dvimeciu krize 😀) nes maniske irgi musdavosi, tuoj bus 3 metukai, kazkaip ziurem jau baigiam isgyvendinti musimosi etapa 😀

19. Mar 2012, 10:08

as galvojau,kad cia tik mano tokia. Gal cia dvimeciu krize kokia 😃

19. Mar 2012, 08:37

Mano dukra musa mazesnius. Ir viskas prasidejo po sanatorijos. Neduok dieve kas prieis ar prie manes,ar prie kokio zaislo. Ir stengiames,kad jei ziurim koki filma,nematytu,kad ji ir net drausiminame,patys nemusam. Negaliu net prie vyro prisiglausti,ji manes pavydi,tada puola musti abu.p.s. jai 2metukai