16 dalykų, kurių nesitikėjote prieš augindami mergaitę

16 dalykų, kurių nesitikėjote prieš augindami mergaitę

11. Feb 2014, 17:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Dar prieš gimstant vaikeliui daugelis tėvų planuoja, svajoja ir aptarinėja kaip augins tą vaikelį. Kaip stengsis, kad jis pamėgtų vienus ar kitus dalykus, kaip kažką leis ir ko neleis, bet... Dažnai tokie planai ir lieka tik kalbomis, nes realybė būna visai kitokia. 

Šįkart norime aptarti tuos dalykus, kurių net nesapnavote prieš pradėdami auginti mergaitę.

1. Ji gali būti daug mergaitiškesnė už jus

Galbūt jūsų mergaitė žaidė tik su neutraliais žaislais, rengėsi žaliai ar geltonai, turėjo savo sunkvežimį ir visus "berniukiškus" žaislus, nenustebkite, kai atgims jos aistra rožiniams drabužiams, balerinoms ir tiuliniams sijonams. Nesvarbu, kaip stipriai stengėtės kovoti su stereotipais, bet šis periodas būna bene kiekvienos mergaitės gyvenime. 

2. Ji pasiskolina jūsų aukštakulnius, papuošalus

"Einu su mergaitėmis!" - netrukus sušuks ji avėdama jūsų naujametiniais aukštakulniais. Kol ji yra maža mergaitė, labai smagu žaisti persirenginėjant, bet greitai, oi kaip greitai ji iš tiesų norės pasiskolinti šiuos dalykus. Ruoškitės mūšiui :)

3. Mažoji tėčio mergaitė

Žinoma, viskas labai suprantama ir paaiškinama, bet širdyje kartais tikrai sunku suvokti, kad jūs ne vienintelė moteris savo vyro gyvenime. O jeigu dukrytės ir tėčio santykiai puikūs, jie turės ir savas tradicijas bei paslaptis, o jūs jausitės nuošalyje. Tiesiog prisiminkite, kad jos maža širdelė kupina meilės visiems tad jos užteks ir jums. Todėl atraskite tik jūsų mergaičių laiką ir darykite kas tik judviems įdomu. 

4. Viskas prasideda anksčiau

Visi vaikai yra skirtingi, bet mergaitės šiek tiek greičiau vystosi nei to paties amžiaus berniukai. Jūsiškė jau moka dešimt žodžių, o draugės berniukas tik vos sako "ma-ma". Ir taip su oro bučinukų siuntimu, katučių plojimu, tualeto reikalais bei skaitymu. Nenustebkite, kai ji aplenks visus berniukus, bet ir nespauskite per daug. 

5. Seksualios pozos

Mažos mergaitės namai kartais virsta ir tikru podiumu, kuomet mažoji dama demonstruoja naują maudymuką ne prasčiau už pačią Naomę. O ir pozos labiau tinka dvidešimtmetei, o ne trimetei... Tiesiog vaikai greičiau viską kopijuoja, todėl kuo mažiau TV ir madų žurnalų - tuo bus geriau.

6. Tikros dramos

Kol neaugini mergaitės, nesuprasi, kaip kai kurie dalykai gali būti tokie ypatingai svarbūs. Daržovės negali liesti mėsos. Ji negali rasti savo šlepečių, bet kitų autis taip pat negali. Ji kažko labai labai ypatingai nori!!! Giliai kvėpuokite, ne viskas taip paprasta :)

7. "Undinėlė" - dar kartą

Tą minutę, kai ištraukėte savo vaikystės mėgstamiausias knygas, dabar norėtumėte prakeikti. Kai šimtas penkioliktą kartą perskaitysite "Undinėlę" ar "Miegančiąją gražuolę", sutiksite daryti bet ką, kad tik nereikėtų kartoti tos pačios pasakos.

8. Išgirsite save

"Nekalbėk su manimi tokiu tonu", - ji aiškins savo rožiniams poniui (ar meškiukui, lėlytei Emai, labai minkštai žirafai...). Ji tikras žaislų admirolas, kuris kartais skausmingai primena jus pačią. Ji reguliuos viską taip, kaip girdi pati, tad gal verta kartais pamąstyti?

9. Iš kūdikėlio į vaiką

Eh, tiesiog vieną dieną jūsų minkštutis putlutis kūdikėlis virs į ilgakojį vaiką ir skaudančia širdimi prisiminsite tuos kūdikiškus laikus. Na, privalumas tas, kad šios naujos liaunos kojelės visur spėja paskui jus!

10. Suknelių etapas

Turbūt daugelis paaugusių mergaičių mamų prisimeną tą fazę, kai dukra rengiasi tik suknelėmis. TIK ir VIEN TIK suknelėmis. Nes kelnės, bridžai, šortai ir kiti dviejų klešnių "reikalai" yra berniukiški. Tai, kas yra be sijono, nėra drabužis. Pradžioje bandysite įtikinėti, paskui suprasite, jog jokio skirtumo ką ji vilki jeigu tai atitinka sezoną ir yra švaru.

11. Ji kaups... viską

Gėlių lapeliai, gražūs popieriukai, karoliukai, blizgučiai, jūros akmenėliai ar nugludinti stikliukai, spalvingos sagutės ir panašūs smulkūs daiktai keliaus į jūsų namus - mažoji ledi nuspręs, kad jų būtinai BŪTINAI reikia. Dažniausiai parsinešus namo šie daiktai pamirštami, todėl tai puiki proga juos išmesti. Tik apsidairykite ar nemato mažoji diktatorė!

12. Kova dėl plaukų

Jie krenta į akis, ji juos kramto ir juos reikia trumpinti ar bent jau tvarkingiau surišti, bet dukra griežtai atsisako ką nors daryti. O plaukai atrodo lyg paukščio lizdas... Tiesa, pasiseka, jeigu ji pati nenusprendžia jų pasitrumpinti! 

13. Grožio etalonas

Gal ir gėda prisipažinti, bet širdyje esate tvirtai įsitikinusi, jog jūsiškė yra pati gražiausia tarp bendraamžių. Ir taip jaustis yra normalu, tik prisiminkite, jog per didelis pagyrų kiekis (ypač dėl grožio) nėra labai sveika. 

14. Mažoji manipuliatorė

Mamos, kurios augina abiejų lyčių vaikus pastebi, kad būtent mažosios ledi dažniau sugeba gauti tai ko jos nori. Ar mes jas kiaurai permatome? Žinoma. Ar tai veikia? Gėda prisipažinti, bet taip... (tėčiai išvis yra šios srities nevykėliai).

15. Gailite berniukų mamų

Kai kalbatės su mamomis, kurios augina tik berniukus, galvojate, jog jos šiek tiek jums pavydi dėl to, kad turite mergaitę. Juk jūs galite kartu rinktis sukneles, o paaugus net nueiti pasidaryti manikiūrą, o berniukų mamos bus priverstos dalyvauti kirminų kasimo paieškose... Žinoma, kai jūsų dukra pradės išgyventi paauglystę, o jūsų draugė berniuko mama bus visiškai atsipalaidavusi, suprasite, kad kartais ne viskas yra taip, kaip atrodo.