10 tiesų apie jūsų mažylį

10 tiesų apie jūsų mažylį

06. Mar 2014, 15:34 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Tavo mažylis pradėjo vaikščioti, jau gali pasakyti ko nori ir beveik visais gyvenimo klausimais turi tvirtą nuomonę. Surinkome dar keletą smagių faktų, kurie būdingi tokio amžiaus vaikučiams. Kaip manote, ar tai tiesa?

1. Jie nejaučia baimės

Mažyliai nėra narsūs ir jie neturi jokios drąsos. Tiesiog jiems trūksta racionalaus, visiems žinomo baimės jausmo, kuris yra priešingybė drąsai. O tai reiškia, kad jie gali viską daryti stačia galva - bėgti glostyti didžiausią šunį, šokti nuo aukščiausios kėdės ar lipti ant viršutinių spintelių. Nebijokite, atsargumo išmokstama palaipsniui ir bebaimis laikotarpis baigsis.

2. Jie sako ką galvoja

Kai mažyliai pramoksta kalbėti, jie nesupranta, jog būtų galima kai ko nesakyti ar tiesiog patylėti. Jeigu močiutės kotletas neskanus jie taip ir pasakys, jeigu mama vakar vakare gėrė vyną su drauge, tai sužinos ir darželio auklėtoja. Nepergyvenkite, socialiniai įgūdžiai ugdosi ir vaikutis kol kas tik mokosi ką sakyti, o ko ne. Tada atsiras kita bėda - melavimas.

3. Jie turi savą supratimą apie laiką

Galite pasakyti, kad jau greitai devynios vakaro ar antra valanda dienos, bet jam jokio skirtumo ir tai nieko nereiškia. Laikas yra tik "dabar" ir jeigu jie yra atsibudę, reiškia visi turi būti irgi atsikėlę. Laiko supratimas prasidės lankant darželį, kuomet žinos kada laikas miegoti, o kada ateis pasiimt mamytė...

4. Jie vertina ne tai ką jūs

Jeigu mažylis pamato, kad gavote dovanų rankų darbo antklodę ar nuostabų kilimėlį, o jam reikėtų rinktis tarp jų ir savo senų pėdkelnių, jis rinktųsi pastarąsias. Taip pat kaip ir medinius natūralius žaisliukus visad nurungs ryškiaspalvių spalvų plastikiniai niekučiai. Kiekvienas mažylis galvoja tik apie save ir renkasi  tik kas jam gražu negalvodamas apie aplinkinius. 

5. Jų mėgstamiausias maistas kasdien keičiasi

Rodos, prieš kelias dienas gaminote burokėlių sriubą ir mažylis ją kapojo su pasigardžiavimu. Kas nutiko dabar, kad ją iškart spjauna? Niekad neatspėsi kaip pasikeis vaikučio skonio receptoriai ir mėgstamiausi daiktai taps atstumiančiais. Žinoma, tai negalioja saldainiams, ledams ir kitiems panašiems skanumynams.

6. Jie nemiega pietų, kai jūs pati to norite

Atrodo tokia slogi diena ir kai vaikas eis miegoti, prigulsite ir jūs. O būtent tądien, jam miegelio norisi mažiausiai ir pasnūduriavęs pusvalandį jis vėl žvalus. O kai turite skubiai važiuoti į draugų dukros gimtadienį, jūsų vaikutis parpia tris keturias valandas.

7. Jie spaudžia visus mygtukus

Įvairūs mygtukai, jungtukai rodos vaikus masina kaip medus muses. Jie ryškūs, dažnai šviečia ir tiesiog kviečia: "PASPAUSK MANE". Ir nieko čia nepadarysi, tiesiog reikia paslėpti kas įmanoma ir stebėti vaikutį.

8. Jie mano, kad žino geriausiai

Jiems tikrai nereikia ant puoduko ir jie tikrai nueis kelis kilometrus iki žaidimų aikštelės. TIKRAI! O kai balutė bėga pati ir atgal pareiti nebeįmanoma, tuomet jų žinojimas būna juoko vertas. Mažosios princesės įsitikinusios kad fėjos sijonas į lauką yra tinkamiausia apranga ir tik nieko nesuprantanti mama tai draudžia. Tiesa, darydami klaidas mažyliai mokosi, todėl leiskite jiems kartais nuspręsti patiems.

9. Pasaulio pabaiga visai šalia

Užimta supynė, ne tos spalvos pėdkelnės, nubrozdintas pirštas ar sulūžęs žaisliukas - tai juk pasaulio pabaiga, kurią vaikučiai dažnai palydi garsiu verksmu. Kiekviena mažytė smulkmena turi milžinišką reikšmę. Turbūt nenorite, kad dramos tęstųsi likusį gyvenimą, todėl kartais nepulkite šokinėti pagal vaikučio norus ir leiskite šiek tiek išsikrauti.

10. Jie visi beprotiškai nuostabūs

Dėl jų jūsų galva kartais plyšta iš skausmo, kartais norisi tik ramybės ir tylos, bet jie vis tiek priverčia jus juoktis labiausiai, mylėti smarkiausiai ir džiaugtis beprotiškiausi. Todėl jie ir yra tokie nuostabūs.