10 mėnesių kūdikis atsisako papildomo maisto

10 mėnesių kūdikis atsisako papildomo maisto

21. Dec 2012, 10:00

Pagal visas rekomendacijas, mažylis, sulaukęs pusės metų, jau turėtų pradėti ragauti papildomo maisto, ne tik mamos pieno ar mišinuko. Todėl Laura (laurytea) susirūpinusi, kad jos 10 mėnesių sūnus nevalgo nieko, tik mamos pienuką. Ką sako mamos ir gydytojai?

 

Laura (laurytea):

 

10 mėnesių mažiukas jau trečią mėnesį nevalgo nieko, tik mamos pienuką, viską bandžiau – jokių rezultatų. Gydytoja liepė padaryti tyrimus, jie ne patys geriausi, geriame geležį. Pasak gydytojos, tai turėtų padėti, bet, deja…Gal kas galite ką nors patarti? Gal Oiledixin niam niam sirupukas pagelbėtų?

 

Mama agnyte789:

 

Ir niam niam, ir C vitaminas gerina apetita, bet daugiausiai tai kantrybės linkiu. Mano mergaitė, irgi būna, kad visai nieko nenori valgyti…visko būna.

 

Ką sako gydytojai apie vaikučių nevalgumą?

 

Pasak šeimos gydytojos Laimos Bulikaitės, tokio amžiaus vaikučių nevalgumas gali būti susijęs ir su dantukų dygimu. Tad kai sumažės skausmas ir dantenų uždegimas, galbūt vaikutis pradės valgyti.

 

Kūdikiui jau dešimt mėnesių, jis jau turėtų mėgdžioti mamą, tad duokite šaukštelį, galbūti jis panorės pats įsidėti į burną košės ar kito patiekalo.

 

 

Taip pat gydytoja pataria atlikti tyrimus ir dėl gerųjų žarnyno bakterijų, ar jų netrūksta mažyliui. Galbūt reikėtų kreiptis ir į gastroenterologą ar alergologą.

 

Galite pasiūlyti vaikui 15-20 kartų naują maistą – vaikas ilgainiui pripras. Galbūt mažylis nenori būti maitinamas, gal ji nori valgyti pats - įduokite jam šaukštelį ir pažiūrėkite, kas bus.

 

Sėkmės. 

 

 

Patarčiau atlikti tyrimus ir dėl gerųjų žarnyno bakterijų, ar jų netrūksta dukrytei. Turėtų mamytė kreiptis ir gastroenterologą, ir alergologą.
 
Jeigu vaikas nepriauga svorio, reikia nustatyti, kokia to priežastis – ar maisto alergija dėl netinkamo mišinėlio, ar kažkuri kita problema.
 
Taip pat patarčiau pasiūlyti dukrytei 15-20 kartų vaikui naują maistą – vaikas ilgainiui pripras. Galbūt mažylė nenori būti maitinama, gal ji nori valgyti pati - įduokite jai šaukštelį ir pažiūrėkite, kas bus.
 

 

 

21. Dec 2012, 11:19

mano mergaitei metukai ir savaite. Ji pradejo valgyti tik ta ka jai paciai eina paimti i rankyte. Ir manau nieko tokio,tegul mokosi pati.

21. Dec 2012, 11:06

kaip as dziaugiuos, kad del maisto mano vaikui neikada nebuvo jokiu bedu, ka duodavau ta ir valgydavo, ir dabar taip pat 😀