"Žaidimų aikštelė": kuo naudingi žaidimai su veidrodžiu?

22. May 2017, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kokie žaislai vaikams patinka? Pasirodo, didžiausią susidomėjimą kūdikiams kelia mūsų veidas, todėl galite vaikų žaidimų kampelyje saugiai padėti veidrodį, kuriame mažylis studijuos savo atspindį jame. 

Žaidimai su veidrodžiu yra smagiausi tie, į kuriuos įsitraukia ir tėvai. Žiūrėdami į atspindį veidrodyje galime pasakyti, kur vaikučio nosis, akytės ar apvalūs skruostukai.

Svarbu užtikrinti saugumą, nes vaikas žiūrėdamas į veidrodį norės paliesti atspindį, pačiupinėti patį veidrodį. Žiūrėjimas į jį padeda lavinti vaiko atmintį, koncentruoja jo dėmesį.

20170519183205-90132.jpg

Be to, žaidimai su veidrodžiu padeda vaikui fokusuoti žvilgsnį, išbandyti įvairiausias veido išraiškas, o tai skatina bendravimo įgūdžius, nes visa tai darome kartu su vaiku!

Tol, kol vaikas supras, kad tas mažas, draugiškas veidukas, žiūrintis priešais jį, yra jo, teks palaukti ir pirmojo ar net antrojo gimtadienio. Tiesą sakant, pripažinti save veidrodyje yra vienas iš didžiausių iššūkių vaiko vystymosi procese, nes kalbame apie pasitikėjimą savimi. Tai galima padaryti tik pratinant po truputį, bet pakankamai dažnai, nes mokymasis vyksta kiekviename gyvenimo etape.

20170519183219-55015.jpg

Taigi, neretai kasdieniniai daiktai yra patys įdomiausi žaislai vaikams, o tuo įsitikinsite pabandę su vaiku žaisti priešais veidrodį.

Smagių atradimų!