Vienas iš "priešnuodžių" dulkių erkutėms - antialerginė patalynė!

Vienas iš "priešnuodžių" dulkių erkutėms - antialerginė patalynė!

04. May 2018, 06:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Moksliniai tyrimai įrodė miego svarbą: geras miegas turi teigiamos įtakos mūsų imuninei sistemai, emocijoms, pažintinėms funkcijoms  - atminčiai, dėmesio koncentracijai, sprendimų priėmimui - ir net apetitui. Sparčiausi augimo procesai vyksta taip pat miego metu. Štai kodėl miegas toks svarbus mūsų vaikams.

Vienas iš miego "priešų" - dulkių erkutės, kurios sukelia net 70% visų įkvepiamų alergijų.

Dulkių erkutės yra mažos, plika akimi nematomos būtybės, kurioms palankios gyvenimo sąlygos yra: 20-25 laipsniai šilumos ir 70-80% oro drėgmė. Dulkių erkutės minta negyvomis žmogaus ar gyvūno odos ląstelėmis, o drėgmę absorbuoja net iš oro. Jos tūno lovoje, pagalvėje, čiužinyje, ant kilimų, užuolaidų, pledų, gobelenų, minkštų baldų bei žaislų ir netgi ant drabužių.

20180503164313-63360.jpg

Alergiją sukelia ne pačios erkutės, o baltymas, randamas dulkių erkučių išmatose. Jei dulkių erkutės baltymai įkvepiami arba liečiasi su alergiško žmogaus oda, jie gali sukelti tokius simptomus kaip sloga, niežulys, kosulys, švokštimas.

20180503180655-46008.jpg

Vienas iš būdų sumažinti alerginę reakciją į dulkių erkutes yra apvilkti pagalves, čiužinius ir antklodes specialiais anti-alerginiais patalynės užvalkalais.

Medžiaga, iš kurios siuvami šie užvalkalai, turi būti:

  • neaustinė sintetinė, dėl mažų porų užkertanti kelią dulkių erkutėms bei alergenams prasiskverbti į pagalvę, čiužinį ar antklodę,
  • kvėpuojanti, 
  • gerai sugerianti drėgmę, 
  • lengva, 
  • švelni prisiliesti, 
  • užtikrinanti miego komfortą.

Anti-alerginius patalynės užvalkalus, siuvamus Lietuvoje ir atitinkančius visus šiuos reikalavimus, galima jau įsigyti www.antialerginis.lt arba FB: antialerginiaipatalynesuzvalkalai 

20180503180708-83613.jpg

Esant būtinybei Jums pasiųs patalynės užvalkalus pagal individualius išmatavimus. Taip pat galėsite rinktis visą komplektą ar tik jo dalį, pavyzdžiui, tik pagalvės užvalkalą.