"MEILĖS KALBA: PASKATINIMO ŽODŽIAI"

"MEILĖS KALBA: PASKATINIMO ŽODŽIAI"

07. Sep 2015, 11:54  ♡saldžioji braškytė♡ ♡saldžioji braškytė♡

Kiekvienas vaikas ira auklėjamas savo tėvų stiliumi-autoritarinį stilių (valdingi tėvai), viską leidžiantį stilių (atlaidūs, nenurodinėjantys tėvai) ir autoritetingą stilių.

Taigi,mes papasakosime,kad mes renkamės daugiau valdingumą,tam,kad kaip mus tėvai auklėjo ir užaugino darnius,sąžiningus žmones,taip ir mes norime palikti tokias pėdas savo vaikams ir iš jų tokius padaryti.Apie šį reikalavimo,taip pat mokymo metodą galėtume paaiškinti,kad kaip tėvai esame griežti,tėvų žodis vaikams yra tarsi neginčytinas įstatymas, o už blogą elgesį vaikai yra griežtai baudžiami.Todėl,aplinkiniai pastebi,kad mūsiškis ira labai mokomas ir auklėjamas berniukas.Ir visiškai neatrodo,kad tokie tėvai kaip mes esame nutolę nuo savo vaiko.Viskas ira normalu ir proto ribose.Kadangi tokiu tipu auklėjame,tad pastebime,kad vaikas įgauna atsakingumo,o tai mūsų požiūriu ira labai svarbus dalykas suaugusiojo gyvenime.Vaikas gauna ir paskatinimo žodžų t.y kažkokių tai pagyrimų už kažką-tokiku būdu suteikiamas pasitikėjimas.Gauna ir gerumo žodžių-taip,kaip ir normaliose šeimose.Prašymai ir reikalavimai pas mus vyksta kasdieną-tai maždaug kaip taisyklė.Mes prašome vaikiko lengvai ir paprastai,apibūdiname aiškiai ir suvokiamai.Pagrinde kolkas pagal amžių reikalaujama tvarkos namuose,mandagumo su savo artimaisiais ir gatvėje žmonėmis,kasdieną aiškinamas elgesys,namų ruošos darbai ir nebūtinai tie,kuriuos jis turi atlikti,tiesiog jau privalo žinoti,nes dar per sudėdinga pačiam. Vaikas į viską žiūri rimtai,viskam paklusta,ir rodo savo norus. Kai ateina savaitgalis,vykstame i kokį tai prekybos ir pramogų centrą,pasėdime kavinukėje žodžiu atsipalaiduojame ir vėlgi gryžtame prie namų įprasto ritmo. 

Tokiu prašymu-auklėjimu mūsų vaikas namuose ir viešoje vietoje ira tikras pavyzdys,kuriuo mes puikiai didžiuojamės.Užaugs geras žmogus. 

O mes esame laimingi tėveliai,kad gebame ir sugebame savo vaiką taip padaryti protingu žmogumi,mes laimingi,kad mums taip pasisekė ir vaikas mūsų klausosi. Ne su visais vaikais ir ne visus mūsų manymu gali tėvai prašyti kažko tai,ar reikalauti,ne visi ir leidžiasi,na bet mūsų manymu svarbiausia tėvams laiku viską pastebėti ir pradėti. :) O mes dar kartą džiaugiamės viską laiku patebėję ir taipogi,kad mums viskas kaip sviestu tepasi. :)