"Mama, aš jau galiu!" - bėkime žaisti!

"Mama, aš jau galiu!" - bėkime žaisti!

20. Jun 2018, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ką daryti, jei smėlio dėžė ir pasivaikščiojimai stumiant vežimėlį jums jau neaktualūs? Mažasis nenuorama nori kažko daugiau. Puiku, jei turite bent porą idėjų, ką veikti. Nevardinsime žaislų naujovių, kuo mažylis gali pažaisti, kol jūs užsiimsite buities reikalais. Norime pateikti kelias idėjas, ką žaisti su vaiku KARTU.

Patikėkite, mažylis šokinės iš džiaugsmo! Atraskime naują pramogų pasaulį kartu su mažyliu ir sauskelnėmis Huggies Pants. Juk jis mums jau tyliai šnabžda "Mama, aš jau galiu!", "Mama, man pavyko!"

1. Būsimasis futbolininkas

20180612165707-53482.jpg

Žinoma, dvimetis žmogutis dar nenusprendė, ar jis bus puolėjas, o gal vartininkas, tad vargu, ar sužaisite su juo klasikinį futbolą, bet galite suvienyti jėgas ir padaryti dvigubą smūgį į priešininko vartus. Tegu maži žingsniai tampa didžiuliu džiaugsmu ir įkvepia jį naujoms pergalėms! 

Kodėl tai puiku?

Žaidimai su kamuoliu lavina koordinacijos įgūdžius ir, svarbiausia, jums liks prisiminimai apie kartu praleistą laiką.

Ko reikia?

- paprastas futbolo kamuolys mažyliui per sunkus, tad naudokite lengvą, pripučiamą paplūdimio kamuolį.

- padarykite vartus - įkiškite du pagaliukus į žemę arba vartais gali būti tarpas tarp dviejų medžių - ir pirmyn!

Pradžioje kartu su vaikučiu, laikydami jį už rankos, lėtai stumkite koja kamuolį, nukreipkite jį į vartus. Mažylis greitai supras ir pradės kartoti jūsų judesius. Svarbu paaiškinti, kas vyksta, ir išreikškite teigiamomis emocijomis kiekvieną jo sėkmę ar nesėkmę.

Kai vaikas supras, kaip spirti kamuolį - atsistokite priešais jį ir lėtai spirkite kamuolį link jo. Tapkite mažylio didžiausiu fanu! Nebijokite sušukti ir džiaugtis kiekvienu jo atliktu judesiu.

2. Pagauk, jei gali, arba žaidimai su šešėliu 

20180619162817-65065.jpg

Visiškai paprastas žaidimas, kuriam reikia tik saulėto oro ir žaidimui pasiruošusio mažojo išdaigininko. Kai saulė šviečia, ant žemės matyti daugybė šešėlių.

Kodėl tai puiku?

Šio žaidimo privalumai - bėgimo ir šokinėjimo įgūdžių lavinimas, be to, vaikas pradeda suvokti gamtos reiškinius ir lavina vaizduotę.

Ko reikės?

Puikios, jums patogios vietos - parko, kiemo, žaidimų aikštelės. Laikas žaisti! Pagrindinis uždavinys - sugauti vienas kito šešėlį, užšokant ant jo. Iš pradžių paaiškinkite vaikui, kur jo šešėlis. Pakeiskite kryptį, parodykite, kaip šešėlis juda kartu su jo šeimininku. Kai vaikas supras, kad šešėlis yra kažkas, kas susijęs su juo - parodykite, kaip jūsų šešėlis bando sugauti jus - bėkite, šaukite iš džiaugsmo - žiūrėk, kaip mano šešėlis nori pagauti mane! Ar tavo šešėlis irgi bėga paskui tave?

- Mažylis, aišku, smagiai pasijuoks, kai įsakysite šešėliui: "Viskas, užteks mus gainioti. Baik!"

- Ir dabar šešėlių gainiojimas! Užduotis paprasta: paaiškinkite vaikui, kad dabar laikas sugauti vienas kito šešėlius ir parodykite, kaip tai daroma. Užšokite ant jo šešėlio ir nubėkite, šaukdami: "Aš ką tik sugavau tavo šešėlį, ar tu gali sugauti mano?"

- pasiduokite vaikui, o kai sistema taps aiški - galite pagreitinti tempą!

3. Burbulai, burbulai, burbulai!

20180612165856-12913.jpg

Turbūt nėra vaiko, kuris nemėgtų gaudyti muilo burbulus, ir turbūt mažai yra tėvų, kurie leistų kasdien namie pūsti burbulus ir po nosim neburbėtų: "kas dabar plaus grindis" ir pan.

Išeitis - eiti į lauką ir kartu su vaiku pasinerti į stebuklingų muilo burbulų pūtimą bei gaudymą.

Kodėl tai puiku?

Ar kada nors matėte tenisininką, nemokantį atmušti kamuoliuko? Tas pats su burbulais. Išpūskite pradžioje tiek burbulų, kad vaikas galėtų juos sugauti - taip ugdysite jo koordinaciją bei reakcijos greitį.

Ko reikės?

Muilo burbulų - pirktos pakuotės arba galite pasigaminti patys. Kaip tai padaryti, skaitykite ČIA->>

Ką su visu šituo toliau veikti?

Pirma, neatskleiskite visų paslapčių iš karto. Kieme išpūskite kelis burbulus nepastebimai, kad mažylis nepastėbėtų, jog tai jūs darote. Leiskite jam stebėtis ir spėlioti, iš kur jie. Tegu įjungia vaizduotę!

Antra, kai pirmoji intriga išnaudota - padarykime prielaidą, kad muilo burbulai rodo mums kelią! Tegul vaikas spėlioja, kur tas kelias veda, o jūs kaskart pūsdami burbulus duokite užuominą.

Trečia, kai tikslas pasiektas - suteikite vaikui džiaugsmą pačiam pūsti burbulus, prieš tai parodydami. Galbūt jam ne iš karto pavyks, bet kai tai nutiks - džiaugsmui nebus ribų.

Už mažylius, kurie gali, ir suaugusius, kurie nori!

20180612170031-46254.jpg