„Buvai geras - nupirksiu tau saldainį“

„Buvai geras - nupirksiu tau saldainį“

11. Oct 2012, 08:00

Ar galima už gražų elgesį vaikų darželyje apdovanoti vaiką, pavyzdžiui, žaislu ar nupirktu saldainiu? 

 

Konsultuoja „Šilagėlė Žvėryne“ vadovė Danguolė Milašienė, www.silagelesdarzeliai.lt

 

Esu prieš tokį vaikų papirkinėjimą. Paskata lankyti darželį turi būti, nes mes einame į darbą, gauname už tai pinigėlių, o darželį tėvai dažnai vadina „vaikų darbu“, už kurį jie irgi gali būti apdovanoti.  Tačiau nereikia tuo piktnaudžiauti.

 

Apdovanojimas gali būti, bet užtektų vieną kartą, pradedant lankyti darželį, paskatinti vaiką nuperkant vertingą daiktą, pavyzdžiui, knygą. Paaiškinti, kad vaikas yra šaunuolis, pradėjo lankyti darželį, gražiai jame  elgėsi, išmoko naujų dalykų, todėl dabar galės išsirinkti norimą knygą, kurią jie vėliau namuose skaitys. Tai prasminga dovana vaikui.

 

Džiaugiuosi tėveliais, kurie sugeba išugdyti vaikui meilę knygoms, o ne tik kompiuteriams ir žaidimams. Tačiau dažnai pirkti jam dovanų už tai, kad lanko darželį, nereikia. Juk vėliau vaikas eis į mokyklą, kuo motyvuosite tada? Vaikai žino, kad turi teisių, taip, tiesa, tačiau jie turi ir pareigų. Vaiko pareiga yra eiti į darželį. 

 

Kokia Jūsų nuomonė apie apdovanojimus vaikui už darželio lankymą? 

11. Oct 2012, 16:40

as ir vis paskatinu negalvoju kad tai nuies i bloga 😀 mes rytais apsiforminam 😃

11. Oct 2012, 15:38

Mes savo dukryte einam pasiimti is darzelio su Barni 😀

11. Oct 2012, 11:52

o as savo maziukams,kad neverktu pasilikdami mokyklelej(Anlijoj jau nuo 3 metu),pirma savaite kiekviena diena(nes adaptavomes labai sunkiai),o po to tik penktadieniais -jei bus geri ir neverks visa savaite - nupirkdavau kinder siurprizo kiausini.Labai padejo.Tai truko gal menesi ar pusantro,o po to nebereikejo nieko... As manau,kad geriau toks ,,papirkinejimas" pradzioj ,nei ziureti kaip vaikas verkia ar net klykia pasilikdamas ... As kaip ir ,,dikuza" pirmaja savaite sakydavau,kad einu nupirksiu siurpriza ir sugrysiu...

11. Oct 2012, 09:20

nematu nieko blogo, jei vaikui kasdien atnešu saldainį, nes rytais mes taip sutariam, tu manęs palauk, neverk, nupirksiu saldainį ir grįšiu, mums saldainiai labai padėjo adaptacijos pradžioje, kai viena mama šį būdą pasiūlė, o pirkt kažkokias dideles dovanas tikrai nesiruošiu 😉