Folio rūgštis yra B grupės vitaminas, kuris vartojamas pirmą nėštumo trimestrą vaisiaus nervinio vamzdelio defektų profilaktikai.
Akušerė Ieva Girdvainienė rekomenduoja pradėti ją vartoti dar iki pastojimo (bent kelis mėnesius iki planuojamo nėštumo), bei tęsti vartojimą visą pirmą nėštumo trimestrą.
Mažiausia dozė, kurią nėščioji turi gauti – 400 mcg arba 0,4 mg. Atskirais atvejais, gydytojas dozę gali padidinti. Folinę rūgštį neretai rekomenduojama gerti po valgio tam, kad išvengtumėte pykinimo ir vėmimo.
Kadangi folio rūgštis augaluose naudojama fotosintezės procesuose, daugiausiai jos yra lapinėse daržovėse (petražolės, špinatai, salotų lapai ir kt.).
Taip pat jos yra kepenyse, inkstuose, kiaušiniuose, motinos ir karvės piene, alaus mielėse.