"Baby shower" - šventinis vakarėlis būsimai mamai

"Baby shower" - šventinis vakarėlis būsimai mamai

21. Sep 2018, 08:10 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Nėštumo metu švenčiamas taip vadinamas „Babyshower“ vakarėlis pas mus atkeliavo iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Ar esate buvusios tokiame susibūrime, o gal pačios organizavote?

JAV yra įprasta laukiantis vaikučio ir nėštumui besibaigiant, surengti tokį mamytės išlydėtuvių į gimdymą ir būsimo vaikučio pagerbimo vakarėlį. Į jį kviečiamos būsimos mamos draugės, giminaitės, o atneštos dovanos papildo būsimąjį vaikučio kraitelį.

Paprastai “Babyshower” švenčiama trečiąjį nėštumo trimestrą, tada nėščioji jau nebedirba ir turi laiko pasiruošti šventei. Kur įvyks vakarėlis – namuose ar kitoje vietoje, taip pat, ar jo metu yra dalyvaus tik moterys (ar ir vyrai) sprendžia kiekviena nėštukė. Svarbiausias šio vakarėlio tikslas – pralinksminti nėštukę, suteikti jai daug gerų emocijų, parodyti savo dėmesį, tuo tarsi pasakant: “Tu mums esi brangi, mes laukiame tavo vaikučio ir džiaugiamės tavo laime”.

Svarbūs momentai:

- Vieta
- užkandžiai/gėrimai
- Suvenyrai svečiams
- Fotografavimo paslaugos
- Netikėtos išlaidos - šis punktas privalomas (net jei viską atidžiai apskaičiavote).

20180730143136-13559.jpg 

Dovanos

Kiekvienas svečias atneša dovanų būsimam vaikučiui. Dažnai tai būna miela dovana, pavyzdžiui, gražus fotoalbumas, skirtas naujagimiui, suvenyrai ir pan. Labai dažnai “Babyshower” nepasieina be savo tradicinės dovanos – sauskelnių torto. Panašus savo forma į vestuvių tortus, papuoštas spalvotomis juostelėmis sauskelnių tortas įteikiamas būsimajai mamai. Tokia dovana yra ir praktiška, ir originali.

Dovanėlę gauna ir kiekvienas atėjęs į šventę svečias. Tai gali būti padėkos smulkmenėlė, primenanti svečiui apie dalyvavimą “Babyshower” arba saldumynas.

Papuošimai

Rožinės girliandos, jei numatoma vaikučio lytis – mergaitė. Mėlyni helio pripildyti balionai – jeigu gims berniukas. “Babyshower” išsiskiria nuo kitų įprastų susibūrimų su draugėmis tuo, kad jam specialiai ruošiamasi, dekoruojama šventės vieta ir stalas. Vakarėlio metu paprastai neskiriama daug dėmesio maistui – dažnai tai būna tik užkandžiai, pavyzdžiui, keksiukai, pyragėliai, vieno kąsnio užkandėlės.

 20180730143238-80517.jpg

Žaidimai ir atrakcijos

Vakarėlio metu žaidžiami žaidimai susiję su nėštumu ir vaikučio laukimu. Pavyzdžiui, pabandykite išgerti buteliuką sulčių ar limonado, kai ant jo pritaisytas žindukas… Sunkoka? Galima surengti spėlionių žaidimą, pavyzdžiui, kokios apimties šiuo metu yra būsimos mamos pilvas. Arčiausiai tiesos esančiam – dovanėlė. Galima spėti būsimojo vaikučio vardą, profesiją ir pan.


Dar šiek tiek įdomybių ir žaidimų, kuriuos galite iš anksto apgalvoti:

- palinkėjimų knyga - mamai ir būsimam kūdikiui;
- jei dar nežinoma vaikučio lytis - spėliojimo žaidimas - panašiai kaip vestuvėse, kai paruošiamos rožinės ir mėlynos kojinės, o svečiai įdeda pinigus į norimos spalvos kojinę;
- pjaunamas tortas, tokiu būdu išaiškinama kūdikio lyties paslaptis - naudojant atitinkamą spalvą (mėlynas ar rožinis sluoksnis), o gal viduje rasite spalvotus rutuliukus. Tai gali būti staigmena ir patiems tėveliams.
- Fotosesija - ypatingas laikas, ypatingos akimirkos. Bus nepamirštamas prisiminimas, po to galite sukurti fotoknygą.
- Dovanos - draugės dovanoja būsimai mamai ir savo ruožtu gauna staigmenėlių iš šventės "kaltininkės".
- Laiškai į ateitį.

20180920095851-48083.jpg