Baimė po persileidimo nebesusilaukti vaikučių

Baimė po persileidimo nebesusilaukti vaikučių

15. Apr 2011, 08:30

Jei ir Tu nori užduoti savo klausimą psichologei, rašyk forume, pasirinkdama rubriką "Klausk psichologo".

 

Emi (lialia88):

 

Sveikos! Man buvo persileidimas. Priežasčių iki šiol dar nežinau. Saugojimosi režimas jau pasibaigė ir bandome vėl pastoti, jeigu pastočiau, labai apsidžiaugtume, bet man labai baisu, kad vėl neatsitiktų "tas pats". Žinau, kam buvo persileidimas, didelė tikimybė, kad gali vėl pasikartoti arba visai nebeturėti vaikučių. Gyvenime esu jautrus žmogus, bet po to įvykio tapau dar jautresnė. Nežinau, kaip atsikratyti tos minties. Ar kam nors tai yra buvę?

 

Psichologė Vika Aniulienė:

 

Skaudi tema. Pirmiausia dėl baimės vėl tą patį išgyventi ir pergyventi. Jei žiūrėtume į tai ne kaip į vaiko praradimą, bet pavyzdžiui, kaip į rizikos baimę. Vieną kartą nepavyko – labai baisu, kad nepavyks antrą ar trečią kartą, tačiau bebijant galima nepatirti nuostabių akimirkų, kurias teikia ta rizika, t.y nėštumas.

 

Klaidinga manyti, kad reikia tolinti mintis ir net nekalbėti apie tas baimes. Priešingai, kaip tik kalbėkite, kalbėkite, kalbėkite. Su visais. Pačios išsiliesite, lengviau pasijusite ir net nustebsite kiek paramos, kiek patarimų ir palaikymo sulauksite.

 

Kaip tai daryti? Iš pradžių su artimiausiais žmonėmis, o po to nejučiomis ir su kaimynais pavyks paatviraut.

 

Kita labai skaudi tema – tai vaikučių neturėjimas ir visų aplinkinių kišimasis į šeimos pagausėjimo reikalus. Jus verčia nejaukiai pasijusti klausimais apie vaikus? Ir dar komentarais? Galima gi atvirkštinė situacija, tegul komentatoriai pasijaučia nejaukiai, pvz. "kartais gandrus kviesk nekvietęs, bet jie pas kaimyną ant kamino peri".

17. Apr 2011, 17:13

sweikutes😀as taip pat turejau persileidima kai buvau8saw nescia...Bet vel pastoti pavyko po 3men,gan greitai,tik va visa nestuma iki paskutines dienos lb jaudinausi del jo...Jei kas vaziuodawau i ligonine...Reikia tiketi ir lb noreti.Sekmes visoms

15. Apr 2011, 13:48

Mane irgi labiausiai neramina, kad dabar viskas būtų gerai. Nors tikiu, kad viskas bus gerai, bet nerimo yra....

15. Apr 2011, 12:04

Isivaizduoju ka reiskia persileidimas, nes man paciai taip buvo, ir taip pat priezastys neaiskios. Pastoti man pavyko tik po 1,5 metu, taciau esu labai laminga, nors visa nestuma aisku labai bijojau, kiekvieno ne tokio jausmo issigazdavau, kad tik neivyktu persileidimas, taciau viskas buvo gerai, dabar esu laiminga mama. Ir nesijaudink viskas bus gerai, svarbiausia labai noreti ir stengtis. O i komentarus "kada susilauksit vaiku" labai sunku nekreipti demesio, taciau labai reikia pasistengti, kad netektu pulti i gilia depresija, paprasciausiai pasikalbeti su tais zmonemis ir paaiskinti kokia yra situacija ir paciai bus lengviau.Stiprybes tau 😉