33 nėštumo savaitė: "Oho, kokia Jūs jau didelė ir apvali"

33 nėštumo savaitė: "Oho, kokia Jūs jau didelė ir apvali"

11. May 2011, 07:00

Sveikos:) Vakar buvau apsilankiusi pas savo ginekologę eilinės apžiūros. Sedėjau prie kabineto ir prisiminiau, kai buvo dar pati nėštumo pradžia.

 

Tuo metu vis bandžiau išpūsti pilvą ir apsirengti kuo labiau aptemptus drabužius, kad tik visi pamatytų ir sužinotų, kad esu nėštukė, kad aš laukiuosi savojo stebukliuko:) O šiandien sedėjau ir galvojau "kaip būtų gerai, jeigu mano pilvas būtų bent per pusę mažesnis negu yra dabar, būtų šiek tiek lengviau pūškuoti":)

 

Ir kodėl mes, žmonės, tokie keisti, visuomet norime gauti tai, kas jau neįmanoma būtent šiuo momentu? Sakykite, ar Jums taip nebūna?:) Na, bet grįžkime prie mano apžiūros...tfu tfu tfu, viskas idealu, o mano mažylis jau apsivertęs žemyn galva, tad laukiu nesulaukiu savo sėkmingo, greito ir lengvo gimdymo:)

 

Be to, mano ginekologė nusiuntė mane pas šeimos gydytoją, dėl visą ko...man patiko, kai mane pasitiko seselė bei gydytoja "ogo, kokia Jūs jau didelė ir apvali":) Žodžiu, kad ir kaip man jau būtų sunku vaikščioti, tačiau teigiamų emocijų išties netrūksta, jų kasdien tik daugėja:)

 

Jau 33 nėštumo savaitė, o tai reiškia, kad mano mažylio ūgis jau siekia 42 cm, o jo svoris - daugiau nei 1800 g. Gimimo momentu vaiko galva yra 2% didesnė negu mano gimdymo takai. Mažylio smegenys apsuptos plokščių kaukolės kaulų, kurie dar nesuaugę. Šie kaulai minkšti ir gali keisti formą bei užslinkti vienas ant kito, todėl labai svarbu, jog galvai praeinant gimdymo takais, jai nebūtų pakenkta.

 

Na, bet tikiu, kad pas mus viskas bus gerai. Žinote, pastaruoju metu aš vis daugiau ir daugiau pasakoju Gabytei, kad pilvelyje nešioju leliuką. Manau, jai per daug sudėtinga suvokti, kad tai bus jos brolis arba sesytė, užtat sakau paprastai "pilvelyje gyvena leliukas".

 

Kartais Gabytė prieina prie manęs, pakelia man gražiai drabužį, prisiglaudžia prie mano pūpsančio pilvuko ir sako "lialia":) Tokiomis akimirkomis aš net pravirkstu:) Beje, kol dar mūsų krašto neužpuolė baisūs karščiai, nutarėme pasinaudoti proga ir išvažiuoti aplankyti giminių Panevėžyje, kur Gabytė surado naujų draugų, vėžliukų:)

 

 

Be to, užsukome pasigrožėti tulpių jūra Burbiškių dvare. Štai keletas smagių akimirkų:)

 

 

Žinote, neseniai skaičiau straipsnį viename psichologiniame žurnale, kuriame buvo nurodyta, jog laimingiausios šeimos yra bevaikės, kadangi jos gali stiprinti tarpusavio ryšį nieko netrukdomi, jie gali keliauti, kada panorėję, gali nueiti į kiną ilgai nemąstydami, ilgiau pamiegoti ir t.t. ir pan.

 

O štai tos poros, kurios turi vieną ar netgi daugiau vaikų, nebegali leisti sau tokios prabangos, užtat jų santykiai yra silpnesni...vat perskaičiau aš tą straipsnį ir niekaip negalėjau su tuo sutikti...kinas, teatrai, kelionės, ilgas rytinis miegas - visa tai smagu, bet kur tikros nesuvaidintos emocijos?

 

Tos gražios vaikiškos šypsenos, jų tyrumas, jų pirmi šilti žodžiai, apkabinimai...pastaruoju metu aš nors ir miegu žymiai mažiau, bet kai Gabytė atsikelia ir prisiliečia prie manęs, iš pradžių kutena nosytę, paskui švelniai pabučiuoja bei apkabina, tai mane apima toooookia palaima, kad oi oi oi....negalėčiau atsisakyti viso to vien dėl taip vadinamų "stiprių tarpusavio santykių".

 

Man rodos, mūsų su vyru santykiai yra tobuli, o Gabytė juos tik dar labiau sustiprina. Atsiradus antram leliukui, mūsų gyvenimas eis tik geryn ir geryn, juk svarbiausia, kaip pats jautiesi, kaip pats žvelgi į savo gyvenimą, o vaikai - tai mūsų džiaugsmas:)

 

Šia linksma gaidele ir baigsiu šios savitės blog'ą:)

 

IKI, nėštukė Viktorija:)

11. May 2011, 14:12

Fainuolė tu, visada skaitau su šypsena 😀 ir tikrai pasisemiu tokios geros energijos 😀 Ačiū tau 😀 Labai gražios foto iš Burbiškių 😀

11. May 2011, 11:22

As nuo pat nestumo pradzios seku zaliaakes dienorasti, pati laukiuosi ir musu savaites sutampa, todel taip smagu pasiskaitineti ir kartais net keista atrodo, kad ji mano mintis perteikia 😃 pasisemiu geros nuotaikos ir gyvent linksmiau pasidaro 😀 as tai kol kas dar nenoreciau mazesnio pilvuko, man jis dabar toks grazutis, dziauguosi kiekviena diena juo 😀

11. May 2011, 10:15

as ir noriu kad pilvukas labiau matytus, jau 4men bet dar telpu i senas kelnes😃 jauc pilvuka svetimi matys kai bus 5men, kai ir su pirmu nestumu. zinau ta jausma kai didesnis nestumas buna norisi gryzt atgal kad pilvukas butu mazesnis😀

11. May 2011, 09:50

jooo, tikra tiesa😀 o paskutinej foto mes nupaveikslavuom Gabyte, kai ji ilindo i ta medi ir sake "ku-ku", cia vienas is megstamiausiu jos zaidimu😀

11. May 2011, 09:49

dziaugiuos, kad mano mintys ir pasisakymai kazkam padeda😉 siuo metu man vis smagiau ir smagiau gyvent, juk atsilo orai, kasdien atsikeli ir matai pro langa saulute, o dar...jau tuoj tuoj isvysiu savo mazyli😀 VALIO!!!!

11. May 2011, 09:48

aciu, mergaites😀 nors man jau nestumo pab ganetinai sunki, isties jauciuos kaip kox drambliukas arba net 2, bet vis delto zinau del ko visa tai😀 laukiu nesulaukiu kada isvysiu savo mazyli😀

11. May 2011, 09:36

o as irgi nesutinku kai sako ar raso kad be vaiku tai gyvenimas geras,bet jis niekada nebus pilnavertis,kad ir kaip man butu sunku kai kuriais momentais as zinau kad be savo dukriuko negaleciau gyventi,nebutu delko gyventi ir kiek daug prarasciau jei nebutu jos,vyras viso to neatstos kad ir kaip ji myletum 😀 beje Gabytes paskutine foto nereali 😉

vaidlina vaidlina 11. May 2011, 09:00

super, apvalute 🌷

neri neri 11. May 2011, 08:09

lauksim to finalo 🤗

11. May 2011, 08:00

visad sukelia gerus jausmus Tavo dienorastis 😍

11. May 2011, 07:53

Viktorija, labai gražu. 😀