23 nėštumo savaitė: Net orchidėja pražydėjo...

23 nėštumo savaitė: Net orchidėja pražydėjo...

21. Jun 2011, 07:00

Mąstau, nuo ko pradėt rašyt, tai žiūriu į langą ir pamačiau savo orchidėją. Taip gražiai žydi, net dvi naujas šakeles leidžia žiedams krauti. Dabar prisiminiau, kai pastojau ir gėlė pražydėjo. Ot sutapimas:)

 

Toks jausmas, kad gėlė tave sveikina nėštumo proga:) Matysim, ar iki galo nėštumo žydės.

 

Štai ir mano orchidėja.

Mums jau 23 nėštumo savaitė. Jau vyras sako, kad pilvukas matosi. Tuo labai džiaugiuosi:) Labiausiai matosi vakare padidėjęs pilvukas:) Vieną dalyką pastebėjau, gal ir juokingai atrodys - jei būname svečiuose, pilvukas susitraukia, o kai grįžtam namo - padidėja:D Matyt, vaikelis jaučia svetimą aplinką:)

 

Jau pradėjo odą tempti, todėl tepu kremuku. Aišku, kiekvieną dieną netepu, tik tuomet, kai tempimą jaučiu. Nes nenoriu, kad strijos atsirastų. Tiesa, po pirmo nėštumo neturiu strijų, saugodavau odą nuo šalčio  tada žiema buvo). Nes girdėjau gandą, kad ir šaltis veikia. O ar teisybė, nežinau:)

 

Aišku, kai tempdavo odą, iškart paprastu kūno losjonu tepdavau. Nepirkdavau specialų kremų ir dabar neperku. Iš tikrųjų nelabai tikiu, kad tie specialūs kremai apsaugo nuo strijų.

 

Nepavyko echoskopijos atlikti, nes budinčio daktaro neatsirado. O man jau trečiadienį pas ginekologę reikia. Turės rašyt dar kartą siuntimą. Bet kokia gėda - daktarą išleidžia atostogaut, o pavaduojančio nepaskiria. Ot gražu... Nervindamasi iš tikrųjų nieko nepakeisiu, vis tiek teks jau laukt liepos mėnesio. O mano ginekologė privačiai daro echoskopiją.

 

Svarbiausia, kad savijauta gera, niekur neskauda. Vaikiukas juda aktyviai. Kartais taip sujuda, kad toks jausmas, kad net iš pilvuko išlįs:)

 

Kaip tą savaitę pakilo apetitas:) Net vyras iš manęs juokdavosi. Galiu valgyt kiek noriu, nes svorio priaugu tiek, kiek reikia:) Bet nesupykčiau, jei ir priaugčiau papildomo kilogramėlių:) Kažkap prie rūgštumo manęs dar traukė. Saldainių kažkaip nenoriu, bet pyragiuko neatsisakyčiau:) Na, žodžiu, skonio receptoriai patys nesupranta ko nori:)

Nors atrodau aš kūdutė, bet vis tiek pirmą vaiką pagimdžiau pati. Mergytę 56 cm ūgio, 3,776 kg svorio. Daug kas nustebo, va tokia kūda ir dar tokio svorio pagimdžiau. Nors ir smulki esu, bet sugebėjau išnešiot sveiką ir stiprią mergytę. Dar net savaitę nuo gimdymo termino pernešiojau lygiai savaitę:) O apie gimdymą papasakosiu kitame dienoraštyje.

 

Žinojau, kad toms, kurių kūno indeksas mažiau nei 18 (o toks mano ir yra), sunkiau pastoja arba neišnešioja. Bet jau iki paauglystės smulki buvau.

 

Kaži, kaip su šiuo nėštumu bus, pernešiosiu ar ne. Pagimdysiu pati, o gal teks operuot? Labiausiai bijau ne paties gimdymo, o Cezario pjūvio... Na, bet reik tikėtis geriausio.

 

Šiam kartui bus tiek. Iki:)

 

Nėštukė Giedrė

22. Jun 2011, 14:33

gal vandens daug yra...😀

22. Jun 2011, 13:11

Man 20 nestumo savaite, o pilvukas jau pakankamai didelis 😀 Jei tokiais tempais augs, tai turbut lelius bus kaip reikalas 😀
O kalbant apie strijas, tai pirmo nestumo metu nieko netepiau ir neturiu nei vienos strijos, po gimdymo praejus keliems menesiams pilvukas buvo lygus ir grazus.

21. Jun 2011, 13:01

nesuprasi nuo ko cia,3 nestumai ir kg nmazai o strijos ne vienos nei ant pilvo nei krutines

21. Jun 2011, 12:57

Tikrai jau pilvukas ir foto toks mažytis, dailutis matosi 😀 labai smagu, kad gerai jautiesi ir mažiukas toks aktyvus, nuostabus jausmas 😘 🤗 🌷 🌷 🌷

21. Jun 2011, 12:27

na tie kremai drekina, maitina gal maziau tikimybe strijoms... dar masazai padeda, bet nemasazuoju.

Krisliukas Krisliukas 21. Jun 2011, 12:24

man po pirmo gimdymo strijų atsirado aplink bambą ☹ kaip negražu siaubas.. bet atsirado būtent po gimdymo kai traukėsi pilvas, nors visą nėštumą tepiau alia brangiais aliejais..su antru nėštumu tepiau kokoso natūralų aliejų ir sviestmedį - nė vienos strijos..norėjau eiti su lazeriu panaikint, bet nespėjau..eisiu po trečio 😉

21. Jun 2011, 11:47

jo jo buna tikrai, buna susiraukslejusi....tokia, nu mano krutinei nieko.

21. Jun 2011, 11:37

bun ir ant krutiniu striju

21. Jun 2011, 11:36

aha kas del striju tai mano mami nera ju , o gimdymo metu atsirado sutrukinejimai ant koju..man irgi nebuvo, gimdymo metu sutrukinejo ant koju, tepia p[aprastu aliejuku kunui, nepirkau kremu uz 70 lt...o vat teko guleti nestumo metu ligonineje tai buvo mergaite kurios mama turejo striju, parode ji man savo pilva....issigandau net melynas nuo striju..tai cia labai daug genai ka duoda.

21. Jun 2011, 11:29

Jei jau bus lemta strijoms atsirast tai ir atsiras, joks kremas nepadės 😀 tik pilnėk ir pilnėk tau to dar daug reikia 😀

ausryte12 ausryte12 21. Jun 2011, 11:19

Sekmes! 🌷

21. Jun 2011, 10:59

na jau matosi truputi pilvukas😉

Krisliukas Krisliukas 21. Jun 2011, 10:42

mano kūno masės indeksas mažiau negu 18, bet tai netrukdė man pastot iš pirmo karto beveik visus nėštumus 😉 manau, tai mitas
smagu, kad pilvelis jau matosi 🌷

21. Jun 2011, 10:15

🌷 kaip smagu ziureti kaip pilvukas auga 😉

21. Jun 2011, 10:04

sekmingo nesiojimo tau giedrut😀

21. Jun 2011, 09:23

Gėlė pranašė 😀 Seksime ir toliau tavo įspūdžius 😉

21. Jun 2011, 08:15

🌷