Violetos Palčinskaitės jubiliejaus proga - eilėraščių rinkinys

Violetos Palčinskaitės jubiliejaus proga - eilėraščių rinkinys

18. Nov 2013, 15:07 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Jau poryt, viena žymiausių vaikų poečių Violeta Palčinskaitė švęs 70-mečio jubiliejų. Ta proga leidykla "Nieko rimto" išleido geriausių kūrėjos eilėraščių rinktinę „Vaikų kambarys“, kuri pačios rašytojos pageidavimu iliustruota dailininkės Sigutės Ach piešiniais.

Turbūt ir dabar ne vienas galėtų padeklamuoti eilėraštuką apie pomidorą: „Vai, koks storas, / Vai, koks storas / Raudonskruostis / Pomidoras.“  V.Palčinskaitės eilėraščiai išlieka atminty netgi seniai užaugus. Autorė pasakoja, jog į susitikimus su ja ateina ne tik vaikai, bet ir jų mamos, užaugusios su poetės kūryba. Labai smagu, kai atneša pasirašyti seną, aptrintą, jau ne vienos kartos su malonumu skaitytą knygelę. Rašytojos kūryba iš tiesų nesensta – mamos, deklamavusios V. Palčinskaitės eilėraščius vaikystėje, savo mylimus kūrinius dabar skaito savo vaikams. Nekeista, kad į susitikimus su ja susirenka tiek skaitytojų, jog pasitaiko, kad visi net į salę nesutelpa.

Eilėraščių rinktinė "Vaikų kambarys" - tai didelė, stora ir kupina skambių, šiltų eilių knyga, kurią iliustravo dailininkė Sigutė Ach. Pasirodo, tai, kad viso gyvenimo eilėraščių vaikams rinktinę iliustruotų būtent ši dailininkė, buvo didelė V. Palčinskaitės svajonė. Ji išsipildė su šia spalvinga ir jaukia knyga, kurioje dera žaismingi poetės tekstai ir šiltos dailininkės iliustracijos – regis, patys puslapiai kviečia žaisti, džiaugtis ir mėgautis vaikystės prisiminimais. S.Ach pasakojo, jog pasirinko ne puošti knygos puslapius detalėmis, o daryti atskirus piešinius kiekvienam eilėraščiui. Svarbiausia buvo, kad iliustracija atspindėtų kiekvieno kūrinio istoriją, tačiau jo neužgožtų.

20131118150501-11408.jpg



kodelcia kodelcia 19. Nov 2013, 23:34

👍

neri neri 18. Nov 2013, 20:12

tikrai ne viena karta augo su V. Palčinskaitės eilėraščiais , aš tai labai gerai pamenu apie pūgą ,, Oi, pūga, pūga, pūga,kur buvai per naktį, ką? '' ,atsimenu mokykloj reikėjo mokytis , o pradinėj klasėj būdama jau dukra deklamavo tą patį eilėraštį 😀