Vilniuje iliustracijų paroda: raganiukės, cirkas ir drąsūs karžygiukai

Vilniuje iliustracijų paroda: raganiukės, cirkas ir drąsūs karžygiukai

05. Apr 2016, 10:44 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Balandžio 11 dieną Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės (VCUP) penktame aukšte bus atidaryta projekto „Mūsų mažoji biblioteka“ iliustruotojų paroda. Jos atidarymo renginyje dalyvauti ir pasigrožėti iliustracijomis mažieji skaitytojai ir jų tėveliai galės jau pirmadienį, 18 valandą. Parodoje – šešių iliustruojų darbai iš šešių skirtingų projektų knygų, pačios knygos ir kita projekto atributika. 

Tęstinis projektas „Mūsų mažoji biblioteka“ skirtas populiarinti vietinius autorius kitose šalyse bei skatinti vaikus skaityti. Projekto metu išleistos šešios knygos, pristatyti penki autoriai ir šeši iliustruotojai. Susipažinkite, kokių knygų iliustracijas rasite parodoje:

Ingridos Vizbaraitės „Karžygiuko istorija“. Ši istorija jau pamėgta skaitytojų ir buvo išrinkta 2013 m. Metų knyga. Knygelės kalba – labai vaizdinga. Grafikė, vaikų eilėraščių ir pasakų knygų iliustruotoja Marija Smirnovaitė Bagulio ir Ragulio kelionę pripildė gyvų spalvų, mielų ir pasišiaušusių veikėjų.

Kęstučio Kasparavičiaus „Mažoji žiema“. 2012 m. knyga „Mažoji žiema“ įtraukta į IBBY garbės sąrašą. Nuo 1984 metų K. Kasparavičius dirba kaip laisvas dailininkas ir iki šiol iliustravo apie 50 knygų vaikams. Kai kurios iš jų, kaip ir „Mažoji žiema“ – Kęstučio ne tik iliustruotos, bet ir parašytos.

Annos Onichimowskos „Kur nuėjo sapnas“. Autorė parašė daugiau nei keturiasdešimt knygų vaikams ir jaunimui. Knygą iliustravusi Krystyna Lipka-Sztarballo už šias iliustracijas gavo Gražiausios metų knygos premiją (2001), IBBY Lenkijos skyriaus premiją už dizainą Metų knygos rinkimuose (2001) ir kitų apdovanojimų.

Annos Onichimowskos knygelėje „Krosnelė, kepuraitė ir apkepas“, kurią iliustravo Agata Dudek, pasakojama apie tai, kaip sunku suprasti kitą, jei nemoki jo kalbos. Skaitydami šmaikščią ir jaukią istoriją apie mielų išgalvotų padarėlių puklių ir didžiulio trolio bendravimą vaikai supras, kad dėl draugystės reikia pasistengti. „Krosnelė, kepuraitė ir apkepas“ įtraukta į Vaikų knygų muziejaus Lenkijoje lobių sąrašą (2010) ir nominuota IBBY Lenkijos skyriaus literatūros Metų knygos konkurse (2010).

Janos Bauer „Raganiukė Gūdžiojoje girioje“ buvo nominuota vaikų literatūros premijoms „Večernica“ ir „Desetnica“ (2013), apdovanota Auksinės kriaušės kokybės ženklu (2012), išversta į daugelį užsienio kalbų bei įtraukta į rekomenduojamų knygų sąrašą Kroatijoje. Knygą iliustravo Caroline Thaw, talentinga anglų iliustruotoja, kurios darbai puošia ne tik knygas, bet ir vitrinas, internetinius puslapius, įvairias publikacijas.

Peterio Svetinos knyga „Antano cirkas“, kurią iliustravo Damijanas Stepančič, 24-oje Slovėnijos knygų mugėje buvo apdovanota kaip gražiausiai apipavidalinta Slovėnijos knyga (Sanja Janša, Damijanas Stepančičius; 2008) ir gavo Auksinės kriaušės kokybės ženklą (2009).

Projekto „Mūsų mūsų mažoji biblioteka“ inicijuojamas parodos atidarymas vyks šių metų balandžio 11 dieną, Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės (VCUP) penktame aukšte. Parodą bus galima pamatyti iki gegužės 31 dienos.  

Daugiau informacijos apie tarptautinį projektą čia: http://www.nasamalaknjiznica.si/lt/