Vilniaus senamiestis taps Naujojo Cirko arena

Vilniaus senamiestis taps Naujojo Cirko arena

09. Aug 2011, 00:00

 

Rugpjūčio 24–28 d. Vilniuje vyks jau šeštasis netradicinio cirko festivalis „Naujojo cirko savaitgalis‘11”, kurio spektakliai žiūrovus džiugins ne tik Menų spaustuvės salėse, bet ir senamiesčio  gatvėse.

 

„Jau šeštus metus žiūrovams pristatome naujojo cirko spektaklius pabrėždami, kad čia nepamatysite nei dresuotų pudelių, nei moterų su ūsais. Tai gilesnę prasmę turintys vaidinimai, kuriuose, pasitelkiant cirko elementus, akrobatiką, kuriami įspūdingi, tačiau meninę vertę turintys pasakojimai“, - festivalį pristato jį kuruojančios Menų spaustuvės vadovas Audronis Imbrasas.

 

Neatsitiktinai cirko festivalio vaidinimai vyks ne tik įprastose uždarose erdvėse, bet ir po atviru dangumi, Vilniaus senamiestyje, kur su naujuoju cirku nemokamai galės susipažinti visi miestiečiai ir miesto svečiai. Rugpjūčio 27 d. Prancūzijos trupės „Les Apostrophés“ artistai keliaus nuo Prancūzų instituto Pilies gatve, rodydami netradicinių sprendimų ir akrobatinių triukų kupiną spektaklį „Išniręs pasažas“.

 

Rugpjūčio pabaigoje sostinės senamiestyje ir Menų spaustuvės scenose vyks penki Prancūzijos, Danijos, Suomijos, Jungtinės Karalystės bei Lietuvos naujojo cirko meistrų vaidinimai.

 

Pasak organizatorių, šiemet festivalio programa susidėliojo taip, kad visi spektakliai pristatys skirtingas žongliravimo ir objektų manipuliavimo technikas, tad į orą skris bet kas, išskyrus krepšinio kamuolius, kurių pastaruoju metu Lietuvoje ir taip tiršta.

 

{smallpic:1}

{smallpic:2}