Vilniaus "Lėlės" teatras atveria duris

Vilniaus "Lėlės" teatras atveria duris

20. Aug 2011, 00:00

                                                 Vilniaus teatras „Lėlė“ iki šiol laikosi tradicijos naują sezoną pradėti anksčiau už kitus teatrus. Vilniečių lėlininkai savo šventovės duris lankytojams atveria jau šiandien, rugpjūčio 20 d.

 

Šiandien, rugpjūčio 20 d., šeštadienį, Mažojoje salėje bus rodoma Rimo Driežio režisuota lietuvių liaudies pasaka „Aukso obelėlė, vyno šulinėlis“. Ši paskutinė „Lėlės“ teatro premjera – sėkmingas žymaus menininko Mariaus Jonučio debiutas lėlių teatre.

 

Dailininko sukurtos spalvingos dekoracijos ir lėlės, kinematografiniai elementai ir aktorės Elvyros Piškinaitės vaidybos meistriškumas efektingai dera tarpusavyje.

 

Kaip pastebi teatro kritikė Kristina Steiblytė, „Spektaklyje kuriamas pasaulis vizualiai žavingas ir įtaigus. Tam pasitarnauja ne tik ypač jaukūs, dekoratyvūs, ryškūs, į kičą linkstantys M. Jonučio darbai, bet ir Mažosios „Lėlės“ teatro salės erdvė. Kamerinės erdvės padeda kurti intymų santykį tarp spektaklio ir žiūrovų, jose lengviau tiesiogiai kreiptis į publiką ir išgirsti, pajausti jos atsaką.

 

Visa tai išnaudojama ir šiame spektaklyje. Tiesioginis kreipimasis, žaismingos reakcijos ir kartais vos tramdoma šypsena kontrastuoja su perdėtai teatrališka vaidyba ir suteikia spektakliui prieskonio, primenančio jaukius vakarus klausant senelio pasakų“.

 

Sekmadienį, rugpjūčio 21 -ąją, Didžiojoje teatro salėje - "Grybų karas". Tai pagal Justino Marcinkevičiaus poemą Algirdo Mikučio režisuotas muzikinis spektaklis - viena populiariausių ir lankomiausių praeito sezono premjerų „Lėlės“ teatre.

 

Beje, šiemet Vilniaus teatras „Lėlė“ duris žiūrovams atveria jau 54 -ąjį kartą.

 

{smallpic:1}

 Vilniaus teatro „Lėlė“ inf.

Nuotraukoje - spektaklio "Aukso obelėlė, vyno šulinėlis" fragmentas. Dailininkas - M.Jonutis

 

O tu su vaikučiu mėgsti lankytis teatre? Kokius spektaklius jau matei?

20. Aug 2011, 22:23

Mes irgi jau seniai svajojam apie teatriuką, norime įvesti savaitgalio tradiciją apsilankymą ten, kaip kad vyro vaikystėje 😀 tik įdomu, kaip mažajai patiktų, nors gal jau reikėtų pabandyti 😀

Krisliukas Krisliukas 20. Aug 2011, 12:53

jau mąstau apie teatriuką, kiek pamenu su vyresniuoju kai šiam dar nebuvo dvejų, ėjom į pirmą spektakliuką.. gal mažiukui jau irgi laikas? 🤔