VIDEO: Pelėdų parke - įdomi pažintis ne tik su pelėdomis

22. May 2019, 08:47 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

"Skirtingų rūšių pelėdos nebendrauja tarpusavyje. Jas būtinai reikia atskirti. Ir kuo mažesnė rūšis, tuo piktesnė", - šypteli Owlspark.lt pelėdų parko, kuriame jau gyvena virš 20 devynių skirtingų rūšių pelėdų, šeimininkė Mažena Mečkovska.

Štai šiam bengalų apuokui, vardu Džeksonas - septyneri. Jie gyvena Indijoje, Pakistane, Bangladeše. Tad "vyrukas" pačiame jėgų žydėjime. Jis mielai leidžia paglostomas.

Anot Maženos, pelėdos gyvena apie 10-15 metų. Jos minta pelytėmis, o jei pelėda maža ir pelės nepagauna, minta vabaliukais ir įvairiausiais vabzdžiais.

O štai šie pelėdžiukai gražiomis, kiek liūdnomis akimis - tik vieno mėnesio amžiaus. Jie gimė inkubatoriuje.

Kitus du pelėdžiukus mama išperėjo pati.

Pasaulyje pelėdų rūšių priskaičiuojame apie pustrečio šimto. Tad Lietuvoje įsikūrusio parko savininkai tikisi daugiau jų apgyvendinti ir Lietuvoje.

Pelėdos – plėšrūs paukščiai, tačiau žmonių nepuola, yra švelnios ir geros. 

O čia - taurusis sakalas. Sakalai - greičiausi paukščiai, jeigu atakuoja grobį, gali išvystyti greitį net iki 250 kilometrų per valandą.

Na o kaip atrodo "gyvai" garsaus filmo herojaus, burtininko Hario Poterio pelėda bei Kalėdų senelio pelėda, gyvenanti Laplandijoje - žiūrėkite video siužete. :)