VIDEO: Ką daryti, kad vasara vaikams būtų įsimintina?

30. May 2019, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ką daryti, kad vaikų vasara būtų aktyvi ir prasminga, o ne prie TV ar kompiuterių ekranų?

Pasak trijų vaikų tėčio, trenerio ir MyHero sveikos gyvensenos atstovo Igno Bakėjaus, tėvai turėtų pasitelkti kuo daugiau "įrankių": "Įrankiai - tai, ką prie kiekvienos situacijos galima pritaikyti. Pavyzdžiui, jei vaikams bloga nuotaika ir jie nenori nieko daryti, darykite kartu tai, kas jiems patinka - pakvieskite juos į žygį, pasikarstyti po medžius, paklaidžioti po mišką ir pan. Kuo platesnė tėvų vaizduotė, tuo labiau vaikus įtraukia į aktyvią veiklą, kad jie neturėtų kada nuobodžiauti".

Sveika mityba

Mamyčių klubo konsultantai ir draugai primena, kad vasarą svarbu rūpintis ne tik vaikų aktyvumu, bet nepamiršti sveikos bei subalansuotos mtybos. Pasak centro Valgymas.lt gydytojos dietologės Linos Barauskienės, karštas oras gali šiek tiek pakoreguoti valgymo režimą, tad rytais ir vakarais, kai šiek tiek vėsiau, valgyti galima ir daugiau, o per pietus vasarą, kai karšta, norisi tik daug gerti ir pasimėgauti lengvais užkandžiais.

Tad vasarą mėgaukimės šviežiomis daržo ir sodo gėrybėmis, o eidami iš namų nepamirškime vandens visai šeimai. Atkreipkite dėmesį ir į maisto saugumą, vykdami į gamtą. Pasak dietologės, nereikėtų iškylų metu vartoti pieno produktų, o daugiau mėgautis daržovėmis ir vaisiais, kurie taip greitai negenda.

Daugiau patarimų apie vaikų maitinimą ir vystymąsi rasite AptaClub tėvų klube

O kad pilvukai neskaudėtų nei mažiems, nei dideliems - į pagalbą skuba visų pilvukų draugas - BioGaia!

Kaip natūraliomis priemonėmis atbaidyti uodus?

Ar žinote, kokia galią turi aromaterapija ir kad įmanoma natūraliomis priemonėmis apsisaugoti nuo uodų, erkių ir kitų vabzdžių? Pasak AROMAMA atstovės Gintarės Jakienės, svarbiausia taisyklė - maskuoti savo kūno kvapą: "Jį maskuojame natūraliais eteriniais aliejais arba su jau paruoštais eterinių aliejų mišiniais, pagamintais vandens arba aliejaus pagrindu".

Eterinių aliejų TOP'as, kuris stipriausiai užmaskuoja kūno kvapą :

  • levanda
  • citrinžolė
  • arbatmedis
  • eukaliptas
  • pipirmėtė
  • rozmarinas

Levandų aliejaus lašiukais tinka patepti ir jau įkandus uodui, nes jis ramina odą ir niežulį. Svarbiausia, anot Gintarės, naudojantis natūraliomis priemonėmis nepamiršti kas kelias valandas iš naujo pasitepti.

Vasara ir vilna - suderinama!

Kaip vasarą ir žiemą jaustis komfortiškai? Ką vilkėti, kad nebūtų nei per šalta, nei per šilta? Pasirodo, tereikia tinkamai apsirengti. "Vilna kur kas geriau praleidžia orą nei medvilnė, palaiko optimalią kūno temperatūrą, todėl neprakaituosite ir nesušalsite, visą laiką jausitės komfortiškai. Vilna tiek žiemą, tiek vasarą yra universali", - pasakojo Flokati atstovė Žydrūnė Ragelė.

Vežimėlių mados

O ar žinote, kaip sparčiai keičiasi vežimėlių pasirinkimo tendencijos? Būsimus tėvelius visuomet domino naujos vežimėlių spalvos, mados iri stilius. Pasak parduotuvės NORD baby atstovo Arnoldo Lukšio, jei anksčiau šeima rinkdavosi vežimėlį, kad jis būtų kuo lengvesnis ir kompaktiškesnis, tai dabar svarbiausia yra stilius.

Ko reikia krikštynoms ir kitoms vaikų šventėms?

Pagrindinis Party inbox atstovės Renatos Veršnickienės patarimas - pirmiausia pasirinkti spalvas, kurias gali padiktuoti pati šventės vieta. "Iš patirties galiu pasakyti, kad tuomet tikrai palengvėja, kai išsigrynina dvi trys spalvos. Tada lipdosi visas šventės paveikslas. Jeigu tai vaikų šventė, įtraukite ir juos į pasiruošimą. Nes, patikėkite, jiems rūpi ne tik smagiai padūkti, ber ir tai, kaip viskas atrodo jų šventėje".

Kokia patogiausia vasaros avalynė?

Kaip sako Crocs atstovė Lietuvoje Ugnė Rimkutė, vasarą vaikų kojytėms svarbiausia komfortiška, lengva avalynė, turinti neslystantį padą, kad vaikai jaustųsi laisvi ir nevaržomai bėgiotų po pievas.

Mamos, nepervarkite!

Veikli mama, Mamų radijo įkūrėja Laura Mazalienė visoms mamoms linki nepervargti ir nesiekti būti tobulomis: "Nes mes dažnai  užsisukame kasdienybės rutinoje ir viską norime padaryti idealiai, tačiau nereikėtų koncentruotis į buitinius dalykus, geriau susitelkime į tą ryšį, meilę, apsikabinimus, bučinius, pasikutenkime, pasivoliokime, nes iš tikrųjų to vaikams ir reikia, o sriubą išvirsime vėliau", - šypsosi trečio vaikučio besilaukianti mama.

Vaikų saugumas

Na o leisdami vaikams vasarą dūkti ir šėlioti pagalvokime ir apie jų saugumą. COMPENSA Life regiono vadovas Danielius Kunskas pataria vasarą tėvams skirti tam laiko, pagalvoti apie vaikų ateitį, apdrausti nuo traumų ir nelaimingų atsitikimų bei pradėti kaupti pinigėlius būsimos studijoms jau dabar.

Už gražiausius kūrybinių žaidimų rinkinius dėkojame CLEMENTONI

Net ir vasarą nepamirškite vitamino D ir gerųjų žarnyno bakterijų! Rūpinkitės savo ir visų šeimos narių sveikata!

Už vaikų širdeles pradžiuginusias dovanas dėkojame PLAYMOBIL

Gražios visiems vasaros!

AČIŪ visiems šventės RĖMĖJAMS ir DRAUGAMS: APTACLUBMilupa LietuvaMöller’s žuvų taukaiaromamaMAGGI
UADBB "MTI brokeris"BabyCity/ToyCityAtrakcionai.ltJordan LietuvaBabyNordFlokatiClementoniCrocsLinksmas lagaminas Vaikų ŠventėsPARTY INBOXUAB "Ponas Balionas"MAŽASIS GENIJUSSun365 Juice & SmoothiesHotwheelsDinozaurų parkas Dino.lt RadailiaiUNOParks.ltPlaymobilPergalėPalangos vasaros parkas, Mokslinis šou atradėjas