Vaikai kurs miestą, kuriame norėtų gyventi

Vaikai kurs miestą, kuriame norėtų gyventi

21. Mar 2012, 08:00

Kovo 21 d. (trečiadienį) 15–19 val. Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kviečia vaikus ir jaunuolius kurti spalvotą miestą, kuriame jiems būtų gera gyventi – draugauti, žaisti, mokytis.

 

Kartu su dailininke Vilija Galdikaite vaikai spalvins tuščias miesto gatves, kiemus ir žaidimo aikšteles, mokyklos klases ir kitas vietas, kuriose praleidžia daug laiko. Tuščias miesto erdves užpildys daiktais, augalais– tuo, kas suteikia jaukumo bei kuria gerą nuotaiką, taip pat žmonėmis, kuriuos norisi matyti.


Spalvotame mieste vaizduodami save ir savo draugus vaikai kurs savo jausmus kitiems, kitų į požiūrį save. Specialias plokštumas su miesto siužetų užuomazgomis „Spalvotam miestui“ sukūrė dailininkė V. Galdikaitė.


 

Akcijoje planuoja dalyvauti per šimtą Vilniaus miesto ir apylinkių moksleivių. Kviečiami prisijungti visi norintys. Aplankyti spalvotą vaikų miestą Lietuvos vaikų ir jaunimo centre bus galima iki balandžio mėnesio vidurio.

 

Spalvotas miestas“ – iniciatyvos „Savaitė BE PATYČIŲ“ 2012 dalis. Kovo 21–23 dienomis „Savaitės BE PATYČIŲ" metu Lietuvos vaikų ir jaunimo centre taip pat vyks mokyklos specialistams bei tėvams skirti atviri seminarai bei paskaitos apie patyčių problemą, mastą, efektyviausias prevencines programas ir vis labiau įsigalinčias elektronines patyčias. 

 

Kovo 23 d. kartu su Lietuvos moksleivių sąjunga rengiamas koncertas.
 

Visi renginiai – nemokami.