V.V. Landsbergio „Zita – pelytė“ jaunųjų aktorių dėka atgimsta naujai

V.V. Landsbergio „Zita – pelytė“ jaunųjų aktorių dėka atgimsta naujai

22. Apr 2012, 00:00

Gegužės 13 dieną  Menų spaustuvėje Vilniuje įvyks nepriklausomos jaunųjų aktorių trupės „Degam“ premjera „Zita – pelytė“.

 

Spektaklį vaikams pagal Vytauto V.Landsbergio pasaką „Kaip pelytė Zita žmogumi pavirto“ pristatys Jono Vaitkaus mokinys, režisierius Albertas Vidžiūnas. „Man - tai spektaklis apie mūsų mažą, bet sudėtingą pasaulį, kuriame svarbios visos istorijos,  padedančios atsirinkti kas vertinga ir gražu. Net jeigu tai apie mažą pelytę...“ – sako režisierius.

 

„Degam“ – jau sukūrė 7 įvairaus žanro spektaklius, dalyvavo Lietuvos ir tarptautiniuose teatrų festivaliuose, o festivaliuose VGIK (Maskva, Rusija) ir M@rt.Kontakt (Mogiliovas, Baltarusija) tapo laureatais. Šiuo metu aktoriai žiūrovams ruošia ne vieną premjerą, dalyvauja projektuose Japonijoje ir Norvegijoje, taip pat bendradarbiaudami su Lietuvoje didelį pasisekimą pelniusiu gruzinų rankų šešėlių teatro „Budrugana-Gagra“ režisieriumi Gela Kandelaki, rudenį žiūrovams parodys dar vieną premjerą.

 

Visa kūrybinė grupė džiaugiasi pristatydama dar nematytą garsiosios pasakos interpretaciją. Talentingi, aktyvūs ir spektaklyje gyvai muzikuojantys „Degam“ aktoriai kartu su pasakos autoriumi Vytautu V.Landsbergiu, bei režisieriumi Albertu Vidžiūnu išradingai ir su jumoru kreipiasi į žiūrovą, siūlydami prisiminti savo vaikystę ir bemieges naktis, kada akis užmerkti padeda tik pasaka..

 

Vytautas V.Landsbergis: „Tai pasaka apie mažą pelytę, kuri tupi po lova ir visko bijo. Ir kas keisčiausia – tai, ko ji bijo, dažniausiai ir atsitinka. Belieka nustoti bijoti, tik tada šis magnetas nustos traukti nelaimes. O baimę geriausia išgydo draugystė arba meilė – kartais atsitinkanti net ir tokiam keistam virtuvės padarui kaip tarakonas Aloyzas Dzioba.  

 

Gegužės 13 d. 14 val., Menų spaustuvėje pristatoma Alberto Vidžiūno režisuota muzikinė veiksmo komedija vaikams „Zita – pelytė“ – žaismingas pasakojimas apie niekaip neužmiegančios mergaitės Zitos kelionę į pramanytą pasaulį, kuriame tikras brolis tampa varnu, sesuo virsta pelytės mama, o nelauktai apsilankęs draugas  - įsimylėjusiu tarakonu...

 

{smallpic:1)

Ar esate skaitę vaikams pasaką apie Pelytę Zitą?