Teatras vaikams „Pradžia“ pristato antrąjį sezoną

Teatras vaikams „Pradžia“ pristato antrąjį sezoną

29. Aug 2018, 13:14 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Žiemą duris atvėręs teatras vaikams „Pradžia“ jau laukia antrojo sezono. Rugsėjo 1 d., šeštadienį, renginius teatre pradės styginių kvartetas. Su klasikine muzika ir gyvu instrumentų skambesiu kviečiami susipažinti vaikai jau nuo pusės metų amžiaus. 

Sezono naujienos

Spektakliuose ypatingas dėmesys skiriamas vaiko raidos etapus atitinkančiam tikslingam turiniui. Režisieriai ir aktoriai, naudodami įvairias teatrines priemones, vaiko pasaulį pildo naujomis patirtimis. 

Šiemet teatre kiekvieną savaitgalį bus rodomi 8 spektakliai skirtingo amžiaus vaikams. Daugelį jau buvo galima išvysti pirmajame sezone, tačiau laukia ir dvi naujienos. Rugsėjo 16 d. bus pristatytas šešėlių spektaklis „Atvirkščia pasakaitė“ (rež. I. Jankutė, pagal M. Lilikės eiles), skirtas 4-8 m. vaikams. Spektaklyje naudojamos vitražinės, dailininkės Editos Namajūnienės kurtos lėlės, todėl šešėliai nuspalvins ekraną ryškiomis spalvomis. O spektaklio aktorės I. Jankutė ir P. Simutytė itin daug dėmesio skiria ne tik pačiam pasakojimui, bet ir garsiniam vaidinimo apipavidalinimui. 

Antroji premjera - Vėjų teatro spektaklių ciklo „Apie ką švilpia vėjai“ darbas skirtas patiems mažiausiems, vaikams iki 18 mėn. amžiaus. Jutiminis spektaklis vadinsis „Vėjai švilpia APIE MAŽUS ATRADIMUS“ (rež. Eglė Kižaitė)  ir bus pristatytas žiūrovams spalio 20 d. 

20180829141611-83581.jpg

Būreliai pradinukams

Dar viena naujovė – choro, teatro ir scenos judesio būreliai skirti pradinių klasių moksleiviams. Teatro būrelio vadovas – profesionalus klounas, režisierius, teatro pedagogas Žilvinas Beniušis, dirbantis ir organizacijoje „RAUDONOS NOSYS Gydytojai klounai.“ Scenos judesį pradinukams ves Ieva Jackevičiūtė ir Raimondas Klezys, o į chorą vaikus burs chorvedys Kasparas Kerbedis. „Lig šiol kūrę ikimokyklinukams, šiemet norime pasiūlyti veiklos ir vyresniems vaikams. Būrelius veda pedagogai turintys ilgametę patritį mokyklose, teatro scenoje ir net televizijos ekranuose. Vis sulaukiam klausimų, kodėl nėra būrelių darželinukams. Bet mes taip pasirinkome sąmoningai, patys būdami tėvais, konsultuodamiesi su vaiko raidos specialistais. Vaikai, lankantys darželį, gauna pakankamai stimuliacijos per dieną ir „išsikrauna“. Todėl vakare visai sveika nieko neveikti namuose, praleisti laiką su šeima. Tokio amžiaus vaikams siūlome renginius kiekvieną savaitgalį. O, štai, vyresni turi jėgų ir energijos veiklai po pamokų ruošos. Gruodžio mėnesį jau planuojame pirmuosius būrelių pasiekimų pasirodymus bendroje šventėje šeimoms. Mūsų tikslas – laimingas vaikas. Mums svarbu, kad vaikai įsikvėptų, kūrybiškai ir smagiai praleistų laiką.“ – sako teatro vadovė Aušra Paukštytė.

20180829141624-36487.jpg

Tėvystės paskaitos atsakys į svarbiausius klausimus apie vaikus

Nuo praėjusio sezono teatre reziduoja La Leche League Lietuva mokytojos, kurios organizuoja nemokamas diskusijas mamoms žindymo temomis. O spalį prasidės tėvystės paskaitų ciklas. Kartą per mėnesį bus organizuojami susitikimai su vaiko raidos specialistais, psichologais. Bus paliestos ne tik nėštumo, gimdymo ir pirmagimių auginimo klausimai – šiuos mokymus su „Mamystės“ projektu teatro vadovė organizuoja jau trečius metus. „Imsimės ir naujų temų, nuo darželinukų iki paauglių raidos etapų. Nors tokie mokymai Lietuvoje jau tikrai populiarūs, mamų ir tėčių klausimams apie vaikų auginimą pabaigos nėra.“ – teigia teatre dirbsianti psichologė Laura Milčienė. 

20180829141731-27446.jpg