Teatras, kuriame vaidinama... širdimi

28. Oct 2011, 07:30

Vilniuje įsikūręs teatras vaikams "Teatriukas" kviečia visus į 14 -ąjį savo sezoną ir atsako į keletą "Mamyčių klubo" klausimų.

 

 "Teatriuką" 1998 m.rudenį įkūrė trys draugai, Vilniaus Universitetą, aktoriaus-filologo specialybę (kurso vadovė - aktorė Nijolė Gelžinytė) baigę aktoriai Dalia Mikoliūnaitė, Žilvinas Ramanauskas, Arturas Varnas.

 

Visi, nors kartą pabuvoję "Teatriuko" spektakliuose, koncertuose ar vaidinimuose, žino, kad tai vienas iš nedaugelio teatrų vaikams, kuriuose vaidinama... širdimi. Nuoširdūs spektakliai ir nesuvaidintas bendravimas su vaikais - tai vizitinė šio teatro kortelė.

 

Šį sekmadienį, spalio 30 dieną, kino teatre "Pasaka" "Teatriukas" pradeda 14 -ąjį sezoną, kviesdamas visus į spektaklį "Pasakos telefonu".

 

Ta proga "Mamyčių klubas" "Teatriukui" uždavė keletą klausimų.

 

Paskutiniuoju metu Jūsų spektakliai buvo kone deficitiniai - keliavote po Lietuvą, keliavote už jūrų marių, o dabar nusprendėte surengti atvirų visiems spektaklių. Ar tai reiškia, kad pasiilgote mažųjų žiūrovų?

 

Pasiilgome pastovesnio repertuaro pristatymo savo gerbėjams. Vis sulaukiame laiškų, skambučių, kur mus galima pamatyti, o savo salės neturime, nuomotis nesiryžtame, tad vaidiname ten, kur mus kviečia – bibliotekose, ligoninėse, mokyklose, šeimų šventėse, miestų renginiuose.



Kaip galėtumėte pasakyti, kokio amžiaus auditorijai skirtos Jūsų "Pasakos telefonu"?

 

„PASAKOS TELEFONU“ skirtos visai šeimai – tiek vaikams, tiek tėvams. Pagrindinė spektaklio idėja – tėvų ir vaikų bendravimas. O kartu kuriamos pasakos - puikus laiko praleidimas.

Tai ir pasaulio pažinimas, ir žodyno gausinimas, ir vaizduotės lavinimas. Spektaklyje tėtis Senjoras Bjankis pasakoja istorijas apie pvz. kometų pardavėją – tai tėveliai turės paaiškinti vaikams, kas tos kometos ir ar galima su jomis skrieti į žvaigždes?…  

 

Ar tai bus ne paskutinis spektaklis šį sezoną, kur bus galima Jus išgirsti ir pamatyti?

 

Trupės vaikinai – tėčiai Arturas Varnas ir Žilvinas Ramanauskas sekmadieniais kino teatre „PASAKA“ vaidins „Senjoro Bjankio pasakas“. Jau numatyti spektkaliai lapkričio 13 ir 27 dienomis 15 val.

Ir, žinoma, ruošiamės kalėdoms – kuriame naują spektaklį pagal islandų pasakas, kuriame vaidins net…13 Kalėdų Senelių!!! Visą informaciją apie “TEATRIUKO” pasirodymus rasite www.teatriukas.lt



Anonsuojate, kad šį sekmadienį "paskutinį kartą į sceną žengs Dalia". Kodėl? Kas? Kaip? Kaipgi Teatriukas be jos???

 

Paskutinį kartą šį sezoną pamatysite scenoje aktorę Dalią Mikoliūnaitę – ji kuriam laikui išeis motinystės atostogų. Tačiau „TEATRIUKO“ pasirodymuose išvysite naujų aktorių!  

 

Ačiū už pokalbį, o Daliai linkime smagių akimirkų šeimos scenoje su svarbiausiais žiūrovais - savo vaikučiais!