Tarptautinę šeimos dieną Rumšiškėse gausu atrakcijų

Tarptautinę šeimos dieną Rumšiškėse gausu atrakcijų

14. May 2011, 00:00

 

Renginio metu visi – tiek suaugusieji, tiek vaikai – galės įvairiomis formomis skirtingose Lietuvos liaudies buities muziejaus vietose susipažinti su lietuvių liaudies kultūra, tradicijomis, papročiais.

 

Maži ir dideli turės progą lankyti parodas, dainuoti, šokti, prisiminti nuotaikingus žaidimus, atrakcionus, amatininkų mugėse įsigyti unikalių lietuviškų gaminių, o ūkininkų turguje – sveikų lietuviškų produktų.

 

Festivalio šeimai metu net keturiose scenose nuo ryto iki vakaro koncertuos populiariosios bei liaudies muzikos grupės, kolektyvai ir atlikėjai.

 

Šeštadienį, gegužės 14 d., scenoje pasirodys „Kvintos“ vaikinai, stovėti vietoje neleis tautinio meno ansamblis „Nemunas“, koncertuos grupė „Mergiotėz“, įvairūs vaikų kolektyvai, skambės FolkShok ritmai. Festivalio metu šeštadienį ir sekmadienį aidės daug metų Lietuvos bei užsienio šalių klausytojus džiuginančios ansamblio „Lietuva“ atliekamos lietuviškos dainos ir šokių melodijos. „Lietuva“ dainuos Lietuvai – skambės pirmojo ansamblio veiklos periodo kūrėjų J. Švedo, A. Mikulskio, E. Pilypaičio dainos ir šokiai bei vėliau sukūrusių ryškų tautinės muzikos stilių kompozitorių B. Dvariono, A. Bražinsko, V. Juozapaičio, B. Kutavičiaus kūriniai.

 

Sekmadienį, gegužės 15 d., koncertuos ansamblis „Jonis“, geriausiųjų dainų repertuarą pristatys publikos pripažinimą pelnęs kolektyvas „Tele bim-bam“, dainuos Laura Remeikienė, pasirodys įvairios kapelos, ansambliai, vaikų kolektyvai, susirinkusiesiems Miestelio bažnyčioje bus skiriama garso meditacija.

 

Festivalyje bus gausu varžybų: aistras kaitins žoliapjovių lenktynės, vyks įvairūs čempionatai ir net siekiama pagerinti Lietuvos rekordą. „Čia visa Lietuva“ kvies išbandyti savo jėgas Galiūnų čempionate „Lietuvos galiūnų taurė 2011“ – susirungti su Lietuvos galiūnais profesionalais. Čempionate žada dalyvauti stipriausias visų laikų pasaulio žmogumi tituluojamas Žydrūnas Savickas, įvairių čempionatų prizininkai Vidas Blekaitis ir Saulius Brusokas.

 

Festivalio metu Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija kvies į VI-ąjį atvirą Lietuvos grilio čempionatą. Dalyvausiančios komandos rungsis ir sieks pelnyti teisėjų palankumą kepdamos šonkauliukus, vištienos, jautienos, kiaulienos patiekalus bei desertus, o jų kapitonai konkurse rodys savo išmonę – komisija išsiaiškins geriausią barbekiu kepėją-kapitoną.

 

Festivalyje „Čia visa Lietuva“ atviras Lietuvos medkirčių čempionatas kvies visus, besidominčius medžio kirtimo, šakų genėjimo, stiebų pjaustymo technologijomis. Praėjusiais metais festivalio metu vykęs čempionatas sutraukė labai daug susidomėjusiųjų ir dalyvių – jame dalyvavo 16 medkirčių iš Lietuvos ir 9 svečiai iš Latvijos, Baltarusijos ir Estijos. Šiemet prie minėtų šalių atstovų žada prisijungti Lenkijos komanda ir Pasaulio čempionas estas Andresas Oleskas.

 

„Čia visa Lietuva“ lankytojus džiugins ir paradas, kurio metu renginio dalyviai žygiuos iš Dzūkijos į Miestelį, „Fotoskrydžio“ paroda, pirčių kiemas, dėmesį trauks kinologų parodomosios pratybos su šunimis, Žemaitukų veislės arklių pasirodymai bei kitos aktyvios atrakcijos.

 

Mažiausiesiems ir tiems, kurie su džiaugsmu prisimena savo vaikystę, šeimų festivalis atvers duris į pasakų erdves – aitvarų ir milžiniškų muilo burbulų pievas, zoologijos parkelį, skautų stovyklavietes bei kitas specialiai jiems pritaikytas ir džiaugsmą keliančias Lietuvos liaudies muziejaus kerteles.

 

Vaikų erdvėje šeštadienį ir sekmadienį įdomią programą mažiesiems pasiūlys cirko artistai, parengę programas su gyvūnėliais bei akrobatinius triukus, Kauno Kazio Binkio teatras, kviesiantis šokti, dainuoti, žaisti žaidimus, varžytis sporto rungtyse, pabendrauti su žinomų pasakų personažais. Čia taip pat rinksis ir mėgstantieji skaniai pavalgyti – jiems bus siūloma dalyvauti ledų ir arbūzų valgymo varžybose, o prisivalgius – „pasportuoti“ vaikų diskotekoje.

 

Festivalio šeimai „Čia visa Lietuva“ dalyviai ir svečiai atidarys ir ilgai lauktą namelių ant ratų sezoną. Atvykusieji su kemperiu ne tik turės galimybę paįvairinti kasdienybę, bet ir nakvoti muziejaus teritorijoje – visą savaitgalį negalvojant apie kelionę namo turiningai leisti laisvalaikį su šeima.

 

Į besirungiančius ir kitaip besilinksminančius šeimos narius „Čia visa Lietuva“ siūlys pažvelgti ir iš oro baliono ar parasparnio.